ManşetTürkiye

Darbe girişimi sonrası kamuda büyük tasfiye

0

tasfiye15-16 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan tasfiye bütün hızıyla sürüyor. Darbe girişiminin esas sorumlusu olarak görülen Fettulahçı yapılanmanın tasfiyesi bugün de İçişleri bakanlığı bünyesindeki  işten el çektirme ve gözaltılarla sürdü.

Bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından gözaltına alınan şahıs sayısının 7 bin 543 olduğu açıklandı.

Darbe girişimin hemen ardından ilk tasfiye ve gözaltılar askerler arasında başladı. Yapılan açıklamalara göre darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde bin 563 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun gözaltına alındı. Gözaltına alınan 103 generalden 41’i tutuklandı.

İkinci dalgada Hakim ve savcılar tasfiye edildi. HSYK 2. Dairesi, 541’i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204’ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. Ayrıca 5 HSYK  üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verildi.
Bugün sıra Maliye ve İçişleri Bakanlığı mensuplarına geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal 500 maliye Bakanlığı yetkilisin görevden alındığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre İçişleri bakanlığı bünyesinde 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı. Bir il valisi ile 29 merkez valisi, 52 mülkiye müfettişi ve 16 hukuk müşaviri görevden alındı.

Kamudaki büyük tasfiyenin süreceği, sırada Fettulahçı olarak bilinen akademisyenlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin olduğu öne sürülüyor.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.