YerelKentManşet

Danıştay Kemalpaşa kentsel dönüşüm planlarını iptal etti

0
Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde yer alan Atatürk ve Soğukpınar mahallelerinde 2015 yılında bölgenin Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmesinden bu yana devam eden kentsel dönüşüme karşı bölge halkının açtığı dava sonuçlandı.

Danıştay, 30 Aralık 2020 tarihinde verdiği karar ile plan değişikliğinin iptaline karar verdi.  Danıştayın kararını olumlu bulan mahalle halkı kentsel dönüşüm sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, Kemalpaşa Belediyesi’ne seslendi: “Yapılacak yeni plan sürecine bizleri de dahil edin.”

‘Mahalleli davayı sahiplendiği için kazandık’

Evrensel’den Eda Aktaş’ın haberine göre Kemalpaşa Soğukpınar-Atatürk Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Artuğ süreci kısaca şu şekilde aktardı:

2018 yılında planlara dava açtık. 30 Aralık 2020’de davamız sonuçlandı ve Danıştay planları iptal etti. Mahalleli, derneğin yanında olduğu ve sahiplendiği için biz davayı kazandık. Başka ilçe ve illerde de halkın kentsel dönüşüm planlarına açtığı tüm davaların bizim davamız gibi olumlu sonuçlanmasını istiyoruz.”

‘Planlamaya dahil olmak istiyoruz’

Soğukpınar Mahallesi’nde oturan Gülay Işıkcan ise “Kentsel dönüşüme kesinlikle karşıyım. Bir an önce bizlerin sorunlarının çözülmesini, halka ve yerinde dönüşüme uygun olarak planların çizilmesini istiyorum. Hiç kimse mağdur edilmemeli” ifadelerini kullandı.

İlk plan çizildiği zaman evinin bulunduğu yerin sosyal tesis olarak göründüğünü belirten Işıkcan, “Ben mahallemden ve komşularımdan ayrılmak zorunda değilim. Bizden izin alınmadan nasıl evimizin olduğu yere bu plan çizildi? Kendimizin dahil edilmediği planları kesinlikle onaylamıyoruz, yerinde dönüşüm istiyoruz. Ne zaman bizim bütçemiz müsaitse yeni planlara göre yıkılıp yapılır” dedi.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.