31 Mart yerel seçimleriKanal İstanbulManşetTürkiye

Cumhur İttifakı’nda Kanal İstanbul çatlağı: Yeniden Refah Partisi, Kurum’u desteklemeyecek

0

AKP‘nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne (İBB) başkan adayı olarak duyurduğu eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ittifak içinden de  itiraz geldi.

Kurum’un adaylığıyla ilgili Halk TV canlı yayında konuşan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal, “Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum’un İBB Başkanı olmaması için yeterlidir” dedi.

Partinin genel başkanı Fatih Erbakan da “Kanal İstanbul Asla Yapılmamalı” başlıklı bir bildiriye imza atmış; deprem riski, kirlilik ve su kaynaklarının olumsuz etkileneceğine dikkat çekmişti.

‘Tabanımız onları istemiyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın partilerini “arka bahçesi” olarak gördüğünü ve ortada bir uzlaşma niyeti olmadığını söyleyen Aydal, “Bizim bir partiye güç verişimizi ciddiye almadıklarını gördüm. Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor” diye konuştu.

Aydal, Kurum’un adaylığında Emine Erdoğan‘ın etkisi olduğunu belirtti:

“AKP’li arkadaşlar diyorlar ki ‘bizi desteklemezseniz CHP kazanacak.’ Biz AKP’ye kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Anlaşamayabiliriz, öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar.

AKP aday bulamıyor

Murat Kurum isminde Emine Erdoğan’ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde poşetten başka bir şey var mı aklınızda kalan? 25 kuruşluk poşet… Onda bile mantık hatası var. Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü. ”

Murat Kurum’un deprem döneminde algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştirdiğini kaydeden RP’li siyasetçi, “AKP hiç olmadığı kadar sıkıntıda, aday bile bulamıyor” dedi:

“Dikkatinizi çekmiştir, en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyükakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir soluyoruz. Temiz su vadetmiş, sular pis. Tramvay yapacağım demiş, bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AKP çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir‘i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak.”

Murat Kurum, Kanal İstanbul projesini en çok sahiplenen ve savunan AKP’li siyasetçi. Sivil toplum, uzmanlar ve halkın tüm itirazlarına, açılan davalara rağmen “Cumhurbaşkanı ve milletin bunu istediği” gerekçesiyle projeyi savunan ve mutlaka hayata geçireceğini defalarca dile getiren eski bakan, İBB adaylığı için yaptığı açıklamalarda ise Kanal İstanbul’la ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Bu arada, Aydal’ın tv kanalında söylediklerine ilişkin istifasının istendiği de iddia edildi. Aydal, istifa ya da görevden almanın söz konusu olmadığını belirtti.

You may also like

Comments

Comments are closed.