ManşetTürkiye

‘Cumartesi Anneleri’ önergesine ret

0

CHP’nin gözaltındaki ve hapishanelerdeki kayıpların neden ve nasıl olduğunun, arkasındaki karanlık ilişkilerin veya yasadışı güçlerin araştırılması, faillerini ve sorumlularının açığa çıkarılıp ve yargılanmasını sağlamak için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için verdiği grup önerisi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “Sayın Başbakan samimi değildir. Faili meçhul cinayetleri istismar etmekten Başbakan vazgeçsin. Bu önergemize AKP’li vekiller destek verirse faili meçhullerle hesaplaşmanın önü açılır” dedi.

Öztürk, konuşması sırasında yanında getirdiği CHP’nin hazırladığı “Faili Meçhul Bırakılan Cinayetler, CHP Ne Dedi? AKP Ne Yaptı” adlı kitapçığı da gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’da, “Bütün faillerin aydınlanmasından yanayız. Herkes samimi olacak. Komisyonları sulandırmak değil, amacına hizmet etsin diye çalışacak” diye tepki gösterdi.

Tansiyonun yüksek olduğu görüşmelerde CHP’nin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada reddedildi. (Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.