ManşetTürkiye

CPJ’nin basın özgürlüğü raporu:”Türkiye’de doğrudan gazetecilik faaliyetinden tutuklu 61 gazeteci var”

0
Gazetecileri Koruma Komitesi (The Committee to Protect Journalists – CPJ) Basın Özgürlüğü Raporunu bu sabah açıkladı. Rapora göre, Türkiye’de doğrudan gazetecilik faaliyetinden tutuklu 61 gazeteci var.

Türkiye’nin ,tutuklu gazeteci sayısı açısından basına yönelik sansürün en yoğun olarak yaşandığı bilinen Küba, Çin ve Eritre’yi geride biraktığı da belirtilen Basın Özgürlugu Raporun’da CPJ, Basının hiçbir dönem bu kadar baskı görmediğini belirtiyor.

Gazetecileri Koruma Komitesi (The Committee to Protect Journalists – CPJ) bu raporu Türkiye’de yaygın olarak görülen, gazetecilere karşı ceza kovuşturmaları açılması ve gazetecilerin hapsedilmesinin yanı sıra, hükümetin basında oto-sansürün içselleştirilmesi için başvurduğu çeşitli baskı yöntemlerine dikkat çekmek için kaleme aldığını ifade ediyor. CPJ, ayrıca yaptığı inceleme sonunda, başta Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu olmak üzere son derece baskıcı yasalar, aslen devleti korumaya yönelik bir ceza muhakemesi kanunu ve hükümetin basına yönelik en üst düzeyde katı üslubuyla karşılaşıldığını belirtiyor. Türkiye’deki basın özgürlüğü sorunu,CPJ’nin raporunda da ifade ettiği gibi kriz düzeyine ulaşmış durumda.

Gazetecileri Koruma Komitesi (The Committee to Protect Journalists – CPJ) Basın Özgürlüğü Raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)
 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.