DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Covid-19’a yakalanan Trump’ın testi negatif

0

Beyaz Saray, Covid-19 tedavisine devam eden Trump’ın son sağlık durumuna ilişkin doktoru Sean Conley‘in hazırlamış olduğu notu basınla paylaştı.

Trump’ın son Covid-19 testleri hakkında kendisine çok sayıda soru geldiğine işaret eden Conley, “Trump’a arka arkaya günlerde Abbottt BinaxNOW antijen testiyle yapılan Covid-19 testlerinin sonucu negatif çıktı” diye konuştu.

Trump’ın şu anki durumuna karar vermek için antijen testleriyle birlikte, ek klinik ve laboratuvar veriyi de kullandıklarını söyleyen Conley, yaptıkları tetkiklerin ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) rehberleri sonucunda, Trump’ın diğer kişilere hastalık bulaştırmayacağı kanısında olduklarını vurguladı.

1 Ekim Perşembe gününü 2 Ekim Cuma gününe bağlayan gece koronavirüse yakalandığını duyuran Trump, kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesi’nde üç gece kaldıktan sonra geçen pazartesi günü taburcu edilmişti.

Covid-19’un ardından ilk miting

Öte yandan Trump, hastalığa yakalanmasının ardından ilk seçim mitingini düzenledi. 3 Kasım’daki başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerin başında gelen Florida‘da yaptığı mitingde seçmenlerine seslenen Trump, “eskisinden daha güçlü olduğunu” söyledi.

Covid-19 sürecinden birçok şey öğrendiğini belirten Trump, “Covid-19 sürecini atlattım. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum” diye konuştu.

Mitingide maske takmayanların çokluğu ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması eleştiri konusu oldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.