DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Donald Trump-Melania Trump çiftinin koronavirüs testi pozitif çıktı

0

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ve eşi Melania Trump‘a yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Trump Twitter mesajında karantina ve iyileşme sürecine derhal başlayacakların söyledi ve “Bu gece Melania ile koronavirüs testimiz pozitif çıktı. Karantinaya ve tedavi sürecine başlayacağız, bunu birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Daha önce Donald Trump’ın yakın danışmanlarından Hope Hicks‘e yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirilmişti.

Başkana en yakın isim

Hicks, Demokrat Partili rakibi Joe Biden ile canlı televizyon tartışmasının yapıldığı Ohio’ya giderken, Trump ile birlikte Air Force One adlı başkanlık uçağındaydı.

Beyaz Saray Muhabirleri, Hicks’in aynı zamanda başkanla birlikte Marine One adlı helikoptere de bindiğini bildirdi. Başkana en yakın ollan Hicks, Air Force One uçağına maske takmadan binerken görüntülenmişti. Ayrıca, ertesi gün Trump ile birlikte Minnesota‘daki seçim mitingine gitti.

Melanie Trump: Planlanan etkinlikleri erteledim

First Lady Melania Trump ise yaptığı paylaşımda “Bu yıl birçok Amerikalı’nın da başına geldiği gibi, Covid-19 testimizin pozitif sonuç vermesinin ardından Başkan ile birlikte evde karantinaya girdik” ifadelerini kullandı.

Kendilerini iyi hissettiklerini belirten Melania Trump “Tüm planlanan etkinliklerimi de erteledim. Kendinize lütfen dikkat edin, bu süreci birlikte atlatacağız” dedi.

Piyasalar anında etkilendi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs olduğunu duyurmasının ardından ardından ABD’de vadeli işlemler eksiye döndü, petrol fiyatlarında düşüşler yaşandı.

Asya piyasalarında S&P500 vadeli işlemleri haberin duyulmasının ardından yüzde 0.39, Nasdaq vadeli işlemleri ise yüzde 0.4 düşerek kayıplarını artırırken ABD Hazine tahvilleri büyük oranda yatay seyretti. Bu sebeple ABD’de piyasaların yüzde 2’yi aşan kayıplarla açılması bekleniyor.

Koronavirüs haberi petrol fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanmasına sebep oldu. Batı Teksas Tipi (WTI) petrolün fiyatı yüzde 2,6, brent petrolün fiyatı ise yüzde 2,7 düştü.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.