ManşetTürkiye

Çorlu tren kazasının sekizinci duruşması: Savcı hakkında suç duyurusu yapıldı

0

25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu tren katliamının sekizinci duruşması bugün görüldü.

Mahkeme, ailenin avukatlarından Can Atalay’ın savcı hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin Adalet Bakanlığı‘na bildirilmesine karar verdi.

Yeni keşif talebi

Davadan hemen önce aileler, avukatlar, siyasi partilerin temsilcileri, yurttaşlar davanın görüleceği Çorlu Halk Eğitim Merkezi‘ne yürüyüş yaptı. Adalet taleplerini dile getiren aileler, “Çorlu’nun hesabı sorulacak” sloganları attı.

Duruşma sırasında “Savcı Galip Yılmaz Özkurşun ile ilgili iki ihtimal var: Ya görevi kötüye kullanıyor ya da adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ediyor” ifadelerini kullanan Can Atalay, soruşturma savcısı hakkında görevi kötüye kullandığı ve adil yargılamayı etkilediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkeme; tefrik edilen soruşturmaların akıbetinin ve son yapılan işlemlerin sorulmasına, yeni keşif talebi ve bir kısım TCDD yöneticilerinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin soruşturma akıbetlerinin sorulmasından sonra yeniden değerlendirilmesine, Cumhuriyet Savcısı hakkında yapılan suç duyurusu talebinin Çorlu CBS Bakanlık Muharebe Bürosuna bildirilmesine, mevcut adli kontrollerin devamına ve bir sonraki duruşmanın 25 Şubat 2022 tarihinde yapılmasına karar verdi.

‘Katilleri karşımızda görmek istiyoruz’

Tren kazasını oğlunu kaybeden Mısra Öz, duruşması sonrası yaptığı açıklamada “Savcı altı aydır ne yapıyor?” diye sordu:

Savcı üç yıldır gerçek sorumluları yargı önüne getirmemek için bizlerin karşısında timsah gözyaşları dökerken, adaletin karşısında sus pus oturmayı tercih etti.

25 kişinin katillerini yargıda karşımızda görmek istiyoruz.

Benim çocuğum gitti. Ben her gün onsuz uyanıyorum. Savcı her gün çocuğuna sarılırken, adaletin üstünü örtmek isteyenler, bu üç kuruşluk adamları yargıya vermemek için biz evlatlarımızdan ayrı yaşıyoruz.

Acılarımızı ve yargıyı konuşalım dediğimiz noktada, yargı savcının elinde tıkanıp kalıyor. Savcı altı aydır ne yapıyor?”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.