GündemManşetTürkiye

Çorlu tren katliamının ikinci yılı: Adalet rayların altında kalmasın

0

Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamının üzerinden iki yıl geçti. 8 Temmuz 2018’de Uzunköprü-Halkalı seferini gerçekleştiren trenin devrilmesi sonucu 328 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın katıldığı anma töreni Uzunköprü Tren İstasyonunda düzenlendi.

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel‘in annesi Mısra Öz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Gerçek sorumlulara ya korunmak için mevki atlatılıyor ya korunmak için görevden alınıyor. Ama biz bu isimleri nasıl ki 25 canımızın ismini unutmayacaksak ve o acıyı hep hissedeceksek, onların da sorumluların ismini de artık onlar kadar iyi ezberledik.

‘Katliamın üzerine gitmekten vaz geçmeyeceğiz’

Çok üzgünüm bu acıyı bize yaşattıkları için, çok üzgünüm böyle bir ülkede katillerin korunduğu için. Çok üzgünüm gelecek nesillerde bu katliamların, eğer gerçek adalet sağlanmazsa, yaşanacağı için.

Biz 25 kişinin ailesi olarak kenetlendik. Hepimizin acısı bir. Benim yüreğim burada bütün annelerin, babaların acısı. Benim yüreğim burada annesini, babasını, kardeşini kaybeden bütün insanların acısı. Hepimiz aynı acıyı çekiyoruz. Bu katliamın üzerine gideceğiz. Adalet istiyoruz, adalet rayların alında kalmasın istiyoruz.”

Mısra Öz, sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı: 

‘TCDD benim ve 25 ailenin gözünde bir katil’

Kızı Bihter, iki kız kardeşi ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin de acısını şu ifadelerle dile getirdi:

Burada olan herkesin benim acımı ve 25 canın acısını yaşadığını biliyorum. 8 Temmuz benim için kıyamet, kara gün. Aslında şu an kendimi katilimin evinde hissediyorum. TCDD benim ve 25 ailenin gözünde bir katil. Katilsiniz, adaletsizsiniz, vicdansızsınız. Çünkü cennet gibi hayatlarımızı cehenneme çevirdiniz.

TCDD benim evladımın katili oldu. Bu acıyla yaşamak o kadar zor ki. Her güne ‘günaydın anneciğim’ diyen ses yok. Ben kızımı ve kadeşlerimi TCDD’ye güvenerek kendi ellerimle gönderdim. Bizler o kadar büyük bir aile olduk ki birbirimize sarıldık ki kendilerini aklayayamayacaklar. Adalet elbet bir gün yerini bulacak.

Bunu iki yıldır söylemekten utanıyorum. Ne diyoruz; bakansa bakan, Devlet Demiryollarıysa siyasetçiyse siyasetçi… Kimse, bunun hesabını vermek zorunda.”

İrfan Kurt‘un kızı Elif Kurt ise, “Bugün Uzunköprü benim için kapkara. Güneş bile açmıyor, arkamdaki dağ devrildi. Adalet istiyoruz bunun bir bedeli olmalı” dedi. 

Çelengi kaldırdılar 

Konuşmaların ardından aileler tarafından tren raylarına çelenk bırakıldı. Mısra Öz, dua okunduğu sırada çelengin bıraktıkları yerden kaldırıldığını belirterek şunları söyledi:

“Ne yazık ki bize acılarımızı anmamıza izin vermediler. Dua okunurken Koyduğumuz çelengi yerinden kaldırdılar. Çelengi alıp işletmenin kapısına koydum. Oraya koyamayacağımı söylediler. ‘Bugün kara gün, bu çelenk de TCDD’nin kara imzasıdır. Bu çelenk de kara imza olarak kapınızda duracak’ dedim. Herkesin gözyaşı döktüğü bu günde şef yüzüme güldü. Bu kara çelenk kaldırılırsa 25 kişinin vebali üzerinde olacaktır. O kara leke onların kapısında kalacak.”

Anmada son olarak katliamda eşini kaybeden ve yaralı kurtulan Ekrem Tuna‘nın Uzunköprü Tren İstasyonu karşısındaki evine yaptırdığı Çorlu Tren Katliamı anıtı ziyaret edildi. 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.