COP26Dünyaİklim KriziManşet

[COP26] Tuvalu, Glasgow’daki konferansa deniz içinden çekilmiş video ile katılacak

0

Tuvalu‘nun Dışişleri Bakanı, Glasgow‘daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı’na (COP26) dizine kadar girdiği denizden kaydettiği konuşma ile katıldı.

Simon Kofe, alçakta bulunan ve iklim krizinin yol açtığı deniz seviyelerinin yükselmesi ile yok olma tehlikesinde olan Pasifik ada ülkesinin iklim değişikliğinin ön saflarında olduğunu göstermek için böyle bir yöntem izlediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı’nın takım elbiseli ve kravatlı, denizde kurulan bir kürsüde pantolon paçalarını sıyırmış halde duruşu sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşıldı.

‘COP26 ile gerçek yaşamı bir araya getiriyor’

Kofe video mesajında “Bildiri, COP26 ortamı ile iklim değişikliğinin ve deniz seviyesinin yükselmesinin etkileri nedeniyle Tuvalu’da karşılaşılan gerçek yaşamı yan yana getiriyor” ifadelerini kullandı.

Bir hükümet yetkilisi, videonun başkent Funafuti‘nin ana adacığı olan Fongafale‘nin uzak ucunda kamu yayıncısı TVBC tarafından çekildiğini söyledi.

Hedefler yeterli dğeil

Birçok büyük kirletici ancak 2050 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşabileceğini açıkladı. Şu ana kadar açıklanan hedefler ise küresel ısıtmanın endüstri öncesi döneme kıyasla 1,5 derece ile sınırlanması için yeterli gözükmüyor.

Ancak Pasifik Adası liderleri, alçakta bulunan ülkelerinin hayatta kalmasının tehlikede olduğuna dikkat çekerek acil eylem talep ediyor.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.