COP26Dünyaİklim KriziManşet

[COP26 Liderler Zirvesi] Gürcistan Başbakanı: Kafkaslar buzulların yüzde 40’ını kaybetti

0

İskoçya‘nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı’nda (COP26) konuşma yapan Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesi adına burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İklim değişikliğinin, Gürcistan ve genel olarak Kafkasya bölgesinin doğasına ciddi hasar verdiğini kaydeden Garibaşvili, “Güzel dağlar, buzullar ve nehirler ile bilinen Kafkasya, buzulların yüzde 40’ını şimdiden kaybetti. Sadece son yirmi yılda, Doğu Gürcistan’daki kayıpların oranı 20. yüzyılın sonunda yapılan tahminleri aştı” dedi.

Fotoğraf: AA

‘Cesur ve kapsamlı sonuçlar bekliyoruz’

Küresel doğal afetlerden kaçınılması için tüm ülkelerin mümkün olabilecek en etkili şekilde mücadele etmeleri gerektiğini belirten Garibaşvili, BM Genel Sekreteri’nin, İklim Değişikliği Hükümetlerarası Konseye sunduğu en son raporunu tamamen paylaştıklarını kaydetti.

AA’nın aktardığına göre konferanstan çıkan sonuçların tüm dünya için son derece kritik önem taşıdığını kaydeden Garibaşvili, “Gürcistan, ortak iklim hedefimizi önemli ölçüde ilerletecek ve salgından (Covid-19) daha önce hiç olmadığı kadar yeşil, daha güçlü ve daha güvenli sonuçlarla çıkmamıza yardımcı olacak bu zirvenin cesur ve geniş kapsamlı sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

12 Kasım’a kadar devam edecek

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yeni hedefini dünya ile paylaştığı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) 31 Ekim tarihinde başladı.

12 Kasım tarihine kadar devam edecek konferansın ilk iki günü liderlerin açıklamalarının yer aldığı Dünya Liderleri Zirvesi’ne ayrılmış durumda.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.