Manşet

[COP26] Kraliçe, delegelere video ile seslendi: Birlikte en aşılmaz sorunları çözebiliriz

0

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth yayımladığı video mesaj ile Glasgow’da gerçekleşen BM İklim Konferansı COP26’ya gelen delegeleri selamladı.

Akşam saatlerinde verilen resepsiyona Kraliçe’nin ev sahipliği yaması bekleniyordu ancak saraydan yapılan duyuruda Kraliçe’nin sağlık sorunları nedeniyle Glasgow’a yolculuk yapamayacağı açıklanmıştı.

Kraliçe video mesajında dünya liderlerinin iklim kriziyle mücadelede “mevcut siyasetin üzerine çıkacağına” dair umudunu dile getirdi. Mesajında vefat eden eşi Prens Philip’in de giderek daha dayanılmaz hale geldiğine dair uyarılarda bulunduğunu hatırlattı.

‘En aşılmaz sorunları çözme kabiliyetindeyiz’

II. Elizabeth “Henüz basılmamış tarih kitaplarında bu zirvenin sizi fırsatı kaçırmayan ve gelecek nesillerin çağrısına cevap veren liderler olarak tanımlayarak yazması pek çok kişinin ümidi” ifadelerine yer verdi.

The Guardian’ın aktardığına göre açıklamasında “Hiçbirimiz önümüzdeki zorlukları hafife almıyoruz. Ancak tarih göstermiştir ki, milletler ortak bir amaç için bir araya geldiğinde, her zaman umut için yer vardır. Yan yana çalışarak, en aşılmaz sorunları çözme ve en büyük olumsuzlukların üstesinden gelme yeteneğine sahibiz” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.