COP26DünyaFoto Galeriİklim KriziManşet

[COP26] Glasgow’da 150 bin kişi iklim için yürüdü [Foto Galeri]

0

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Toplantısı’na (COP26) ev sahipliği yapan İskoçya‘nın Glasgow kentinde tarihin en büyük iklim eylemlerinden biri düzenlendi.

Hükümetlerin ve şirketlerin açıkladığı iklim taahhütlerinin 1,5 derece hedefi için yetersiz olduğunu vurgulayan iklim aktivistleri sokakları doldurdu. Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı havaya rağmen eyleme yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Yürüyüşte gençler ve yerli halklar ön plandaydı.

Köprüye zincirlediler

Yürüyüş sırasında “İklim devrimi olmazsa her şeyi kaybedeceğiz” pankartı tutan bir grup, kendilerini George V Köprüsü‘ne zincirledi.

Polis, Scientist Rebellion (Bilim İnsanları İsyanı) adlı örgütten 21 kişiyi gözaltına almak için zincir kesme aletleri kullandı. Yürüyüşün son durağı olan Glasgow Green parkında konuşmacılar için bir sahne de kuruldu. Fakat sert rüzgarlar, sahnenin sökülmesine yol açtı.

Fotoğraf: Scientist Rebellion

Birleşik Krallık genelinde 10’dan fazla kentte, dünya genelinde ise 300 civarı şehirde iklim değişikliğine karşı eylem çağrısıyla yürüyüş yapıldı. 350.org tarafından paylaşılan eylem gününe ait fotoğraflar ise şu şekilde:


Comments

Comments are closed.