COP26İklim KriziManşet

[COP26] Boris Johnson: Yetkililer cesur tavizler vererek kararlı şekilde bir uzlaşıya varmalı

0

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı‘nda (COP26) konuşan liderlerden Birleşik Krallık‘ın Başbakanı Boris Johnson, zirvenin son haftasına girdiğini ve artık daha kararlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Johnson, “Artık yetkililer kendine gelmeli ve cesur tavizler vererek kararlı şekilde bir uzlaşıya varmalı” ifadelerini kullandı.

‘Kararlı sözler verilmeli’

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ın Başbakanı, “COP26’nın dünyaya katkı sağlaması için bir hafta kaldı, hepimizin kendimizi toplamalı ve hizaya gelmeliyiz. Birçok ulus artan hava sıcaklıklarını durdurmak için hırsla çalıştı ve eyleme geçti. Ancak artan sıcaklığı 1,5 derece sınırında tutma görevini hafife alamayız. Tüm ülkelerin bu hafta masaya dönerek cesur tavizler ve kararlı sözler vermesinin artık zamanı geldi” dedi.

İklim zirvesi devam ederken, Birleşik Krallık Çevre Bakanı George Eustice, yeni bir açıklama yaparak ülkede karbon sınır vergisi getirilmesi üzerine görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Bu vergi gıda, cep telefonu ve çimento gibi yurt dışından satın alınan ama Birleşik Krallık’ın iklim konusundaki gerekliliklerini yerine getirmeyen ürünlerden alınacak.

İskoçya‘nın Glasgow‘da kentinde devam eden konferansta, küresel ısınmayı 1,5 derecede tutabilmek için atılması gereken adımlar ve alınması gereken önlemler tartışılıyor.

Paris Anlaşması‘nın gereklerini yerine getirmek üzere yapılacakların konuşulduğu zirvenin bir başka önemli gündem maddesini de az gelişmiş ülkelere iklim değişikliğine adapte olabilmeleri konusunda yapılacak yardımlar oluşturuyor.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.