COP26Editörün Seçtikleriİklim KriziManşet

[COP26] 6 Kasım’da hangi ilde ne eylem var?

0

İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) devam ederken hükümetlerin verdiği iklim taahhütlerini yetersiz bulan milyonlar 6 Kasım Cumartesi günü dünyanın dört bir yanında sokaklarda olacak.

Türkiye’den de bu çağrıya birçok ilden cevap geldi. 6 Kasım günü bir araya gelecek çevreciler sokaklarda, meydanlarda, şehirlerde ve köylerde iklim adaleti çağrısı yapacak. 6 Kasım Küresel Eylem Günü’nde gerçekleşecek eylem ve etkinlikler şu şekilde:

İstanbul’da iki ayrı eylem

İstanbul’da iki ayrı eylem planlanıyor. COP26 Türkiye Koalisyonu çağrısıyla saat 12.00’da Bostancı Vapur İskelesi’nde bisiklet turu başlayacak.

Saat 14.00’da Kadıköy Eminönü İskelesi’nde basın açıklaması okunacak. Daha sonrasında ise eylem, 16.00’da Müze Gazhane’de gerçekleşecek forum ile devam edecek.

Yürüyüş ve konser

Aralarında sanatçıların gazetecilerin, aktivistlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların bulunduğu grup tarafından yapılan çağrıda ise 15.00’da Süreyya Opera Binası önünde buluşulacağı belirtildi.

Burada basın açıklaması okuyacak grup Müze Gazhane’ye yürüyüş düzenleyecek. Gazhane’de aktivistlerinin konuşmalarının yer aldığı forumun yanı sıra Asena Akan, Banu Kanıbelli, Ceyda Özbaşarel ve İdil Meşe sahne alacak.

Muğla

Muğla’da ise eş zamanlı olarak birçok ilçede eylemler düzenlenecek. İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan çağrıda 14.30’da Yeniköy Termik Santrali önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Eylem Saat 15.30’da Akbelen Ormanı Nöbet Alanı’ndaki forum ile devam edecek.

Datça Yat Limanı Proje Alanı’nda saat 10.00’da basın açıklaması olacak. Köyceğiz’deki çevreciler saat 10.30’da Şok Market önünde bir araya gelecek. Bodrum’da 10.30’da İtfaiye önünde buluşulup saat 12.00’da Bargilya Tuzlası’nda basın açıklaması yapılacak.

Milas’ta saat 13.00’daki basın açıklamasının yeri ise Atapark. Marmaris ilçesinde saat 10.30’da 19 Mayıs Meydanı’nda buluşulacak, 11.30’da Karacasöğüt Kavşağı’nda açıklama yapılacak. Gökova 11.00’da Akyaka Halk Plajı’nda basın açıklaması ve forum yapacak. Son olarak Menteşe’de 11.30’da Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Aydın

Büyük Menderes İnisiyatifi’nin çağrısıyla Aydın’daki buluşma noktası Germencik’teki Güriş Jeotermal önü olacak. Saat 14.00’da aktivistler basın açıklaması okuyacaklar.

Çanakkale

Çanakkale’deki eylem ise saat 12.00’da Golf çay bahçesi önünden bisiklet turu ile başlayacak. Daha sonrasında saat 15.30’da Çan Termik Santrali önünde basın açıklaması okunacak. Eylemciler termik santrallerin bir an önce kapatılmasını talep edecek.

Balıkesir

Balıkesir’deki aktivistlerin buluşma noktası ise Altınoluk Antandros Parkı olacak. Saat 12.00’da bir araya gelecek eylemciler burada bir basın açıklaması okuyarak 6 Kasım Küresel Eylem Günü’ne Balıkesir’den ses verecek.

Bursa

Bursa’daki eylemciler de 6 Kasım günü saat 14.00’da Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi (BAOB) önünde buluşacaklar. Saat 15.00’da ise Orhaneli Termik Santrali önünde açıklama gerçekleştirilecek.

Adana

Adana’daki aktivistler ise saat 12.00’da Adana İstasyon Meydanı’nda buluşacak. Doğu Akdeniz Çevre Platformu, Adana Ziraat Mühendisleri Odası ve Adana Tabip Odası tarafından yapılan çağrıda “Adana’ya temiz hava demek için buluşuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İzmir

İzmir’in buluşma yeri ise Gündoğdu Meydanı olacak. Saat 14.00’da Gündoğdu Meydanı’nda basın açıklaması okuyacak eylemciler iklim adaleti talep edecek.

 

Ordu

Ordu’nun uzun yıllardır madenlere karşı mücadele yürüten Fatsa ilçesinde saat 14.15’te Meditech önünde buluşulacak. Basın açıklaması saat 14.45’te Yukarıtepe Köyü Altın Madeni önünde gerçekleşecek. Fatsa Sessiz Çığlık İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada eylemde sessiz kitap okuma eylemi yapılacağı da belirtildi.

Hatay

Hatay’daki eylemciler ise 6 Kasım Küresel Eylem Günü’nde Büyük Antakya Parkı’nda buluşacak. Saat 15.00’da bir araya gelecek eylemciler burada basın açıklaması okuyacak.

 

Mersin

Mersinli çevrecilerin buluşma noktası ise Mersin Atatürk Parkı olacak. Mersin İklim Adaleti İnisiyatifi tarafından yapılan çağrıda saat 12.30’da basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Düzce

Düzce’de ise iki ayrı etkinlik planlanıyor. Saat 14.30’da Akçakoca Belediyesi Nikah Salonu’nda Karadeniz Marmara Olmasın paneli düzenlenecek. Saat 14.45’te ise Yeşil Yaşam İnisiyatifi ve COP26 Türkiye Koalisyonu çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması okunacak.

Antalya

Antalya’daki çevreciler ise 6 Kasım Küresel Eylem Günü’nde Attalos Meydanı‘nda buluşacak. Antalya Ekoloji Meclisi tarafından yapılan çağrıda saat 14.00’da Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Giresun

Giresun Demokrasi Güçleri tarafından yapılan çağrıda 6 Kasım saat 15.00’da Atatürk Meydanı‘nda buluşulacağı duyuruldu.

 

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.