Doğa MücadelesiEditörün SeçtikleriManşet

Çöp bahanesiyle Validebağ’a girmek isteyen şirket çalışanlarına tepki: Poşetleri verin, biz toplarız

0

Üsküdar’da yer alan ve doğal sit alanı olmasına rağmen rehabilitasyon projesi yapılmak istenen Validebağ Korusu’na çöp toplama bahanesiyle polis eşliğinde girmek isteyen çalışanlara Koru’da nöbet tutan doğaseverler engel oldu.

20 kişilik ekip eşliğinde ve polis koruması eşliğinde çöp toplamanın daha önce hiç görülmemiş bir şey olduğunu belirten direnişçiler, “Derdiniz çöp toplamaksa verin torbaları biz toplarız çöpü” dedi.

‘Gelenler Belediyeden değil’

Gelen ekibin Üsküdar Belediyesi‘nde görevli olmadığını belirten eylemciler, gelenlerin rehabilitasyon projesini yapacak taşeron şirketten olduğunu iddia etti. Çöp toplamak için gelen kişilerin kimliklerini talep eden eylemcilerin talebi ise karşılıksız kaldı.

Yaşanan tartışma sonrasında Validebağ direnişçileri eşliğinde çöp toplamak için gelen ekip ve sivil polisler koru içerisine girdi. Birkaç kola ayrılan grup korunun dere yatağı kısmında çevredeki çöpleri topladı.

‘Güvencesiz taşeron işçiler çalıştırılıyor’

Dört gündür koru için nöbet tutan direnişçilerden Cihan Uyanık, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada “Bir önceki gün Emniyet Müdürü gelerek 400 çevik kuvvet 150 temizlik işçisiyle beraber otları temizlemeye başlayacaklarını söylemişlerdi. Biz günlerdir ifade etmiştik. Çöp toplama dışındaki herhangi bir faaliyete izin vermeyeceğimizi söyledik. Onlar çim biçmeye sadece ot olarak bakıyor ama biz buradaki mikroekosistem açısından faciayla sonuçlanacağını biliyoruz” dedi.

Muhalefetleri karşısında bugün yalnızca temizlik personeliyle birlikte geldiklerini aktaran Uyanık, “Orada da bir itirazımız oldu çünkü proje baştan sona hukuksuz bir şekilde ilerliyor. Burada güvencesiz taşeron işçiler çalışıyor. Biz de sadece belediye çalışanlarının girmesi gerektiğini söylüyoruz çünkü temizlik görevlileri üniformalarıyla fizibilite yapmak için şirket elemanları da giriyor. Şu anda da bu ekip bizim gözetimimizde temizlik yapıyor” bilgilerini aktardı.

You may also like

Comments

Comments are closed.