EğitimManşetTürkiye

Çöken Arel Üniversitesi binası kullanılamaz hale geldi: Öğrenciler belirsizlik içinde bekliyor

0

İSTANBUL – Özel Arel Üniversitesi‘nin Küçükçekmece Sefaköy‘deki binası, bitişiğindeki konut inşaatında istinat duvarının çökmesinin ardından gördüğü hasarla  ardından gece saatlerinde çöktü.

Dün saat 16.00 sıralarında duvarlarda çatlakların oluşmasıyla öğrencilerin tahliye edildiği binada facia, saatlerle önlendi.

Küçükçekmece Kaymakamlığı, çökme yaşanmadan önce bölgede yapılan incelemenin ardından, içerisinde 71 öğrenci bulunan bir yurt ve 128 dairenin olduğu beş apartmanın tahliye edildiğini açıklamıştı.

Kaymakamlık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, gece saat 23:15 sularında fore kazıklarının çökmesi sonucu bir kısmı çöken binanın kullanılamaz hale geldiğini söyledi:

“Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet eden vatandaşlarımız ile yurtta kalan 71 öğrencimiz, ilçemizde bulunan otel ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.Ayrıca tedbir alınan binaların bulunduğu sokakların elektrik, su ve doğal gaz akışları kesilerek olası bir afet durumuna karşı önlem alınmıştır.

Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir.”

Daha önce de kaç kez uyardılar, üç kez teğet geçti

Öğrenciler ne yapacaklarını bilemediklerini belirterek, binanın yeniden inşa edilmesinin çok uzun zaman alacağını, üniversite taşınırsa de ulaşım sorunu yaşayacaklarını ifade etti.

Dersleri ertelenen öğrenciler, belirsizliğin giderilmesini bekliyorve uzaktan eğitimin kendileri için yararlı olmadığını belirtiyor.

DHA’ya konuşan bir öğrenci,daha önce ders sırasında da iş makinelerinin okul binasını üç kez teğet geçtiğini söyledi:

“Kaç kez uyarıldılar ama, yine de böyle bir durum yaşandı.”

Belliydi

Duyduğu üzüntüyü dile getiren öğrenci şöyle devam etti:

“Sabah kalktık ve okulumuzun yıkıldığını gördük. Derslerin iptal olduğunu öğrendik. Bir anda böyle bir şey duymak çok üzücü. Yandaki inşaatın böyle bir şey yapacağı belliydi. Biz dersteyken de iş makineleri üç kez teğet geçmişti. Kaç kere uyarılmasına rağmen, böyle bir durum yaşandı. Mutlu olduğumuz tek konu biz içerdeyken yaşanmaması. Umarım en kısa sürede düzelir. Henüz bir bilgi gelmedi bize, fakat konuşulan uzaktan eğitim olacağı yönünde. Umarım böyle olmaz çünkü, hiçbir yarar göremeyiz bu eğitimden.”

Diğer ir öğrenci ise, “Biz de dün gördük çok şaşırdık. Ne yapacağımızı bilemedik. O yüzden okula geldik bugün, neler olduğuna bakmak için. Sizin de gördüğünüz gibi okul tamamen gitmiş durumda ve ders görebilmemiz imkansız” dedi ve belirsizliği şöyle anlattı:

“Muhtemelen başka bir bina kiralanacak ya da başka bir kampüse gönderileceğiz. Fakat benim evime diğer kampüsler üç saat uzaklıkta. Binanın da tekrar inşa edilmesi çok uzun bir süreç. Derslerimizin ertelendiğini söylediler, haber bekliyoruz.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.