Ekolojik YaşamKitapManşet

Çocukların kurduğu bir ekolojik köy hikayesi: Nuh’un Lezzet Gemisi

0

Yeni İnsan Yayınevi, Fide Serisi’ne Pınar Eldem Çulhaoğlu imzalı “Nuh’un Lezzet Gemisi” başlıklı kitabı ekledi.

Dünya baş edilemeyen bir salgın hastalığın ortasında… Çözüm olarak ortaya konan şey ise belli çocukların gemiye bindirilip bir adanın yakınlarına götürülmesi. Bu çocukların, geleceği kurtarması ümit ediliyor.

Esra da bu çocuklardan biri. Esra, tüm çocuklar gibi evdeki online derslerine girip bir yandan kendilerine bakan babaannelerine yardım ederken, babasından gelen bir telefonla kendini hiç bilmediği bir yerde tanımadığı insanların arasında buluyor. Asıl hikâye burada başlıyor. 

 

Çocuklar ekoköy kurabilir mi?

Nuh’un Lezzet Gemisi, iş birliği ve dayanışma ile zorlu koşullarla nasıl baş edilebileceğinin harika bir örneği. Gemi mürettebatının zorbalıklarıyla karşı karşıya kalıp onların hakkından gelen çocuklar feci bir kaza sonucu kendilerini ıssız bir adaya zar zor atıyorlar.

Burada ise okulları olmadan öğrenmeye ve üretime devam ediyorlar. Sonucunda kendi ekoköylerini kuruyorlar. Herkesin ilgi alanlarına göre iş bölümünün yapıldığı, bilenin bilmeyene anlattığı, eğlencenin, maceranın ve gülüşlerin eksik olmadığı bir ekoköy…

Pınar Eldem Çulhaoğlu

Mardin doğumlu olan Pınar Eldem Çulhaoğlu, ODTÜ Koleji’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi turizm bölümünden mezun oldu. Wirtschaft Viyana Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansının ardından Muğla Üniversitesi’nde işletme üzerine doktorasını tamamladı.

Uzun yıllar turizm sektöründe farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra Satış Pazarlama Direktörlüğü yaptı. İşi gereği ve yeni yerleri, kişileri görme, tanıma tutkusuyla Avusturalya ve Güney Amerika kıtaları dışında bütün dünyayı gezdi. En büyük hayali bu bilgi birikimini genç nesillere kitapları aracılığıyla aktarabilmekti.

Kariyerine Tarımsal Hizmetler alanında devam eden Pınar Çulhaoğlu; kitaplarında gençlere renkli dünyaların, unutulmaz maceraların yanı sıra doğayı, toprak anayı ve tüm ekolojik sistemi korumanın önemini anlattı. “Düpdünya”“Düpdünya 23 Nisan” “Hindi Ba” ve “Nuh’un Lezzet Gemisi” kitaplarında çocuk gözüyle doğa-insan sevgisi örüntüleri içinde onların serüvenlerini aktardı.

Hâlâ İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu ile Can Yücel Tohum Merkezi, Terra Madre organizasyonu ve İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ndeki çalışmalarda etkin görev alan ve bu çalışmalara katkı sağlayan Çulhaoğlu, doğa tutkusunu kitaplarıyla bütünleştirmeye ve gençlerle buluşturmaya devam etmektedir.

You may also like

Comments

Comments are closed.