KadınManşetTürkiye

Çocuk evliliği ve İstanbul Sözleşmesi yine ‘masada’

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesiyle ilgili yeni bir çalışma yapılacağını, bu düzenlemeyi “yeni infaz kanununda maddeye yedirebileceklerini” söyledi. Erdoğan önceki gün iki saat süren AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti kurmaylarıyla güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı, erken yaşta evliliklerle ilgili yasal düzenleme konusunda, “Yeni infaz çalışmasında değerlendireceğiz. Maddeye yedirebiliriz. Nihai kararı vereceğiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi gözden geçirilecek

Toplantıda Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar da gündeme geldi. AKP’li çok sayıda milletvekilininin sözleşmenin ‘aile birliğine zarar verdiği” gerekçesiyle sözleşmeye karşı çıktığı ve revize edilmesi gerektiğini savunduğu biliniyor.

Erdoğan toplantıda, “İtirazları değerlendirerek, konuyu masaya yatıracağız. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden gözden geçirmemiz gerek. Tekrar revize edilebilir. Nihai kararı vereceğiz” diye konuştu.

Geçmişte de “erken yaşta evlilik” konusu Meclis’e gelmiş ancak AKP tepkilerin ardından geri adım atmıştı. İnfaz düzenlemesinin yer alacağı teklife “tecavüz” nedeniyle ve “zorla” yaptırılan evlilikler dışında kalmak şartıyla “erken yaşta evlilik” mağdurlarına ilişkin düzenlemenin de girebileceği belirtiliyor. Ancak bu ayrımın nasıl yapılacağı bilinmiyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.