ManşetTürkiye

Cizre’de bodrumda ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi

0

Cizre ilçesinde Cudi Mahallesi’nde sığındıkları bodrumda 8 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılardan Sultan Irmak da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı yedi oldu.

76

 

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Sultan Irmakla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı yedi oldu. HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın aktarımına göre, bodrumda bulunan 31 kişiden, 7’si öldü, 15’i yaralı, 9’u bitkin halde.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir, vatandaşlara acil tıbbi ve insani yardımın ulaşması talebiyle İçişleri Bakanlığı’nda 27 Ocak’tan beri açlık grevinde.

DİHA,16 yaralı ve yanlarındaki 6 kişiye ait cenaze bulundukları yerden çıkartılarak eve 700 metre uzaklıktaki Emir Tacdin Sokak’ta bekleyen belediye ambulanslarına taşınacağı sırada devlet güçlerinin, bina ve bulunduğu sokağa saldırdığını iddia etti.

Habere göre, HDP milletvekillerinin, İçişleri Bakanlığı’ndan yetkililer ile görüştükleri sırada telefonla bağlantı kurulan yaralılara “binadan çıkın” denilmesine rağmen, saldırı devam etti ve yaralılarla irtibat kesildi.

Yeniden kurulan irtibatta bu kez yaralılardan durumu ağır olan Sultan Irmak’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Haberde Sultan Irmak’ın yaşanan saldırıda mı yoksa durumunun ağırlaşması sonucu mu öldüğünün telefon bağlantısında teyit edilemediği ifade edildi.

 

(DİHA, Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.