Kültür-SanatManşet

Çizer Guillermo Mordillo hayata veda etti

0

1970’ler yaptığı illüstrasyonlarla adını duyuran Arjantinli çizer Guillermo Mordillo 87 yaşında hayatını kaybetti

Arjantinli çizer Guillermo Mordillo 87 yaşında hayatını kaybetti. İspanyalı bir ailenin çocuğu olarak 1932’de dünyaya gelen Mordillo çocukluğunu Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in Villa Pueyrredón bölgesinde geçirdi.

Bianet’in haberine göre, çok erken yaşta çizime merak salmaya başlayan Mordello 1948’de ilüstratör sertifikası aldı. 1950’de de animasyon ekibi Burone Bruch’un bir parçası olarak Codex tarafından yayımlanan çocuk kitaplarına (Tales of Perrault Tales Schmid, The Musicians of Bremen and The Three Little Pigs) ilüstrasyonlar çizdi.

1952’de animasyon şirketi Galas Stüdyoları’nı kuran Mordillo, kariyerini aynı zamanda yerel dergilerde ilüstrasyonlar çizerek sürdürdü.

1955’de Peru’ya, 1960’da ABD’ye yerleşen Mordillo, New York’ta Paramount Pictures’ta çalışmaya başladı ve dünyaca ünlü Popeye (Temel Reis) ve Little Lulu (Küçük Lulu) çizgi filmlerini yaratan ekipte yer aldı.

1963’te Paris’e taşınan Mordillo, Mic-Max, Le Pelerin, Paris Match ve Stern gibi dergilerde ilüstrasyonlar çizdikten sonra 1969’da evlendi ve iki çocuğu oldu. Mordillo, 1980’de gittiği ve 18 yıl yaşadığı İspanya’da International Association of Authors of Comics and Cartoons (CFIA) başkanı seçildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.