ManşetKadın

Cinsel saldırı faili Musa Orhan tutuklandı

0

18 yaşındaki İ.E’ye cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olmakla suçlanan uzman çavuş Musa Orhan, savcılığın talebi üzerine tutuklandı.

Siirt Başsavcılığı’nın talebi üzerine Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Kararın ardından Musa Orhan, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Siirt 1. Ağır Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Orhan’ın tutuklanmasına karar verildi.

Siirt Başsavcılığı, uzman çavuşun cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve 33 gün sonra ölen İpek Er ile ilgili olarak açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin başsavcılığımızın talebi hakkında karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir.” 

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan açıklama 

Jandarma Genel Komutanlığı da uzman çavuşun olay duyulur duyulmaz derhal görevden uzaklaştırıldığını, hakkında adli ve idari işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, şüpheli hakkında, “devlet memurluğundan çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan disiplin soruşturmasının tamamlandığı ve bu kişinin Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği; ayrıca Siirt Valiliği’nin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 
 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.