LGBTİ+Manşet

Cinsel devrim sonrası fransızca sözlüklerde “evlilik” tanımı değişiyor

0

Fransa’da aylardır devam etmekte olan eşcinsel evliliği tartışmalarına paralel olarak sözlüklerdeki evlilik tanımı da değişmeye başladı. Larousse sözlüğünün fransızca edisyonundaki “bir erkek ile bir kadın” arasındaki birliktelik şeklinde tarif edilen evlilik tanımı, “iki insan arasında gerçekleşen birliktelik” şeklinde değiştirildi.

Bugüne kadar “evlilik” kavramını sadece “bir erkek ile bir kadın arasındaki birliktelik” şeklinde açıklayan Larousse yayınları, bu yıl Haziran ayında satışa sunulacak 2014 versiyonunda “değişik veya aynı cinsiyetten iki kişinin birlikteliği” tanımlamasını kullandı.

Lorousse’in Haziran ayında piyasaya çıkacak olan 2014 Fransızca sözlük edisyonunda evlilik tanımı yeni belirlenen şekilde yer alacak. Bu arada eşcinsel evlilik karşıtları Larousse’u karşı tarafta saf tutmakla suçlayarak boykot edeceklerini açıkladılar.

Larousse yayınlarının kullandığı tanımlama eşcinsel evliliğine karşı tavır alan ana muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) partisinin tepkisine neden oldu. UMP başkan Yardımcısı Laurent Wauquiez, eşcinsel evliliğiyle ilgili yasal çalışma sona ermeden Larousse tarafından atılan adımın “normal olmadığını” savundu.

Fransa’da Frances Hollande hükümetinin meclise getirdiği eşcinsel evlilik ilgili yasanın gelecek aylardan itibaren yürürlüğe gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

(Sydney Morning Herald, Yeşil Gazete, Haber Mynet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.