DünyaEkolojiManşet

Çin, gelişmekteki ülkelere 232 milyon dolarlık biyoçeşitlilik koruma fonu verecek

0
Fotoğraf: Xinhua

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, büyüyen ülkelerde biyoçeşitlilik güvenliğine yardımcı olmak için 230 milyon dolar fon ayrıldığını duyurdu.

Çin’in güneybatısındaki Kunming kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15’inci Taraflar Konferansı’na (COP15) video aracılığıyla katılan Jinping, diğer ülkeleri Kunming Biyoçeşitlilik Fonu‘na katkıda bulunmaya çağırdı.

Jinping, “Gelişmekte olan ülkelerin yardıma ve desteğe ihtiyacı var ve gelişmekte olan ülkelerin daha adil bir şekilde yararlanabilmeleri için dayanışma güçlendirilmeli” ifadelerini kullandı.

Finansman görüşmeleri başlamalı

Euronews’in haberine göre Greenpeace Çin’in kıdemli yerel hava durumu danışmanı Li Shuo, yeni fonun biyoçeşitlilik finansmanı konusunda acilen ihtiyaç duyulan bir görüşmeyi başlatması gerektiğini belirterek, “COP15’in gelişmiş dünyadan bağış yapan ülkeleri bu konuda katkı sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

Bu noktada 2010 yılındaki bir hedefe ulaşıldı. Mayıs ayında yayınlanan bir BM raporuna göre, gezegenin kara ve tatlı su alanlarının yaklaşık altıda biri şu anda koruma alanları içinde yer alıyor.

Danışmanlar, sürdürülebilir tedarik zincirleri inşa etmenin ve ulusların doğayı farklı yöntemlerle korumalarına yardımcı olmanın 12 ayda tahminen 1 trilyon dolara mal olacağını söylüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.