DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Çin Almanya’dan 100 milyon doz Covid-19 aşısı temin edecek

0

Çin merkezli Shanghai Fosun Pharmaceutical (Fosun Pharma) ile Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, yeni tip koronavirüse  karşı geliştirilen aşıdan Çin’e 100 milyon doz temin edileceğini duyurdu.

AA’nın haberine göre şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Covid-19’a karşı mRNA teknolojisine dayanan BNT162 adlı aşıdan Çin’e ilk 100 milyon doz temini için anlaşma imzalandığı belirtildi.

‘Test ve pazarlamada Çin ile ortak çalışıldı’

Açıklamada, Shanghai Fosun Pharmaceutical ve BioNTech’in, mart ayında Almanya merkezli BioNTech’in mRNA tabanlı “BNT162′ aşısının geliştirilmesinde, klinik testlerinin yapılması ve pazarlanmasında Çin’de ortak çalışacaklarını deklare ettikleri hatırlatıldı. Çin’e ilk tedarikin BioNTech’in Almanya’daki üretim tesislerinden sağlanacağı vurgulandı.

Şirketler, 24 Kasım’da Covid-19 karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşı için Çin’de ikinci aşama klinik denemelerine başladıklarını duyurmuştu.

Öte yandan Türkiye ise Çin tarafından üretilen Sinovac aşısı için anlaşma imzalamıştı. 50 milyon doz aşı aralık, ocak ve şubat aylarında Türkiye’ye getirilecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.