Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bakan Koca: Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında artış var

0

Koronavirüs varyantı Omicron’un etkileri Türkiye‘de de hissedilmeye başladı.

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında artış olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte, hastalığa yakalananlar arasında ileri yaştakilerin, kronik rahatsızlığı olanların sayısı da yükselecek. Bu durum, kayıplarımızın artma ihtimalini güçlendiriyor” dedi.

36 bini aşkın kişinin testi pozitif

Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı Günlük Koronavirüs Tablosu verilerine göre, son 24 saatte 36 bin 684 kişinin testi pozitif çıktı, 142 kişi hayatını kaybetti.

18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 91,62, 2’nci doz ortalaması yüzde 83,01 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1’inci dozda 56 milyon 867 bin 625, 2’nci dozda 51 milyon 527 bin 171 ve 3’üncü dozda 18 milyon 341 bin 323 olmak üzere toplam 130 milyon 571 bin 857 aşı uygulandı.

Bakan Koca’dan uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, virüse karşı uyarılarda bulundu. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında artış olduğunu belirten Koca, sözlerine şöyle devam etti:

Vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte, hastalığa yakalananlar arasında ileri yaştakilerin, kronik rahatsızlığı olanların sayısı da yükselecek. Bu durum, kayıplarımızın artma ihtimalini güçlendiriyor. RİSK GRUBUNDAKİLER daha dikkatli olmalı, hatırlatma dozlarını yaptırmalıdır.

Bakan Koca, bir önceki gün yaptığı açıklamada da “Vaka sayılarını 20 bin düzeyine indirmek ciddi bir başarıydı. Omicron varyantının hızlı yayılması sebebiyle şimdi bir artış trendine girildiği görülüyor. Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. YİNE BAŞARACAĞIZ” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.