ManşetTarım-GıdaTürkiye

Çilek ve mantar gibi bazı sebze ve meyveler artık açık alanda satılamayacak

0

Ticaret Bakanlığı, sebze ve meyvelerin ambalajlanması, taşınması, depolanması, perakende satışa sunulması sırasında uyulması gereken standartlara ilişkin tebliğ değişikliği taslağı hazırladı. Taslağın, sektörden gelen taleplerin de dikkate alınarak düzenlendiği öğrenildi.

Milliyet‘in haberine göre, bazı ürünlerde üretim yerinden itibaren soğutularak muhafaza sıcaklığına ulaştırılması, bu sıcaklığın da tüketiciye ulaşana kadar muhafaza edilmesi sağlanacak.

Soğutulduktan sonra palet kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak. Ürünlerin taşınması için kapalı veya tenteli taşıma araçları kullanılacak.

Soğuk hava depolarında depolanacak bu ürünler, alışveriş merkezlerinin, büyük mağazaların perakende satış yerlerinin kapalı alanlarında satılacak. Bu ürünlerin seçilmesine izin verilmeden satışı gerçekleşecek.

Çilek, şeftali ve kayısı da bu ürünlerin arasında

Bu uygulamalar için bahsi geçen ürünler ise şöyle: “Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, passion fruit, pitahaya, soya filizi, şeftali, cennet elması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, Malta eriği ve zerdali.”

Hangi ürünler açık alanda satılabilecek?

Taslakta yer alan bilgilere göre, alışveriş merkezleri, büyük mağaza ve zincir mağazalardaki perakende satış yerlerinde yıl boyunca açık alanda balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, mısır, muz, nohut, taze patates, sarımsak, kuru soğan, kuru tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık ve zencefil satılabilecek.

Kasım ve mart ayları arasında da açık alanda greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal ve turunç satılabilecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.