Çilek ve mantar gibi bazı sebze ve meyveler artık açık alanda satılamayacak

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı tebliğ değişikliği taslağına göre bazı ürünlerin seçilmesine ve açık alanda satışına izin verilmeyecek.

Ticaret Bakanlığı, sebze ve meyvelerin ambalajlanması, taşınması, depolanması, perakende satışa sunulması sırasında uyulması gereken standartlara ilişkin tebliğ değişikliği taslağı hazırladı. Taslağın, sektörden gelen taleplerin de dikkate alınarak düzenlendiği öğrenildi.

Milliyet‘in haberine göre, bazı ürünlerde üretim yerinden itibaren soğutularak muhafaza sıcaklığına ulaştırılması, bu sıcaklığın da tüketiciye ulaşana kadar muhafaza edilmesi sağlanacak.

Soğutulduktan sonra palet kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak. Ürünlerin taşınması için kapalı veya tenteli taşıma araçları kullanılacak.

Soğuk hava depolarında depolanacak bu ürünler, alışveriş merkezlerinin, büyük mağazaların perakende satış yerlerinin kapalı alanlarında satılacak. Bu ürünlerin seçilmesine izin verilmeden satışı gerçekleşecek.

Çilek, şeftali ve kayısı da bu ürünlerin arasında

Bu uygulamalar için bahsi geçen ürünler ise şöyle: “Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, passion fruit, pitahaya, soya filizi, şeftali, cennet elması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, Malta eriği ve zerdali.”

Hangi ürünler açık alanda satılabilecek?

Taslakta yer alan bilgilere göre, alışveriş merkezleri, büyük mağaza ve zincir mağazalardaki perakende satış yerlerinde yıl boyunca açık alanda balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, mısır, muz, nohut, taze patates, sarımsak, kuru soğan, kuru tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık ve zencefil satılabilecek.

Kasım ve mart ayları arasında da açık alanda greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal ve turunç satılabilecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR