Türkiye

Çiçek’ten tutuklu vekil sürprizi

0
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısından sonra ziyaret ettiği TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sürpriz bir kararla “tutulu milletvekillerinin hukuki durumunu” görüşmek üzere muhalefet partilerinin grup başkanvekillerini bugün için toplantıya çağırdı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı öncesinde tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili sürpriz bir girişimde bulundu. Bir süre önce Adalet Bakanlığı’na, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın “normal koğuşa alınması” talebiyle ilgili yazı yazan Çiçek, bir süre önce TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda da muhalefet milletvekillerinin soruları üzerine, “bu konuda bir çalışma yapıldığını, boş durmadıklarını” ifade etmişti.Bu gelişmelerin ardından bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından dün Çiçek’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Başbaşa geçen görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yapılmazken, akşam saatlerinde TBMM Başkanı Çiçek, muhalefet partilerinin grup başkanvekilini telefonla arayarak, “tutuklu milletvekillerinin hukuki durumunu görüşmek için” Perşembe sabahı için toplantıya davet etti.

Erdoğan’la tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşen Çiçek’in, 8 tutuklu milletvekilinin serbest kalmasını sağlamaya dönük nasıl bir düzenleme yapılacağı konuşunda görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi. Bu konuda sadece yasa değişikliğinin yetmeyebileceği, Anayasa’nın 14. maddesiyle ilgili düzenlemenin gündeme gelebileceği kaydedildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.