ManşetTürkiye

Çiçek: Tutuklu vekiller için uzlaşma sağlandı

0

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili görüşmek üzere muhalefetle bir araya geldi. Görüşme sonrası TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, “Sorunun yasal zeminde çözülmesinde görüş birliğine varıldığı” ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta başlayan görüşmelerin ikincisi Çiçek’in davetiyle bugün sabah yapıldı. 1.5 saat süren toplantıya CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan katıldı.

Görüşme sonrasında grup başkanvekilleri açıklama yapmazken, TBMM Başkanlığı tarafından görüşmede, “Sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldığı” açıklandı.

TBMM Başkanlığı’nın, görüşmeden sonra yaptığı yazılı açıklama şöyle: “TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan, tutuklu milletvekillerinin durumlarını değerlendirmek üzere bugün saat 9.30’da bir araya geldiler. Yapılan görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı.”

Öte yandan edinilen bilgiye göre, tutuklu milletvekillerinin serbest kalması için muhalefet partilerinden verilecek bir önerge ile CMK 100. maddede değişiklik öngörüldüğü ifade edildi.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.