Doğa MücadelesiManşetTürkiye

CHP’li Ömer Fethi Gürer, artan deniz salyası sorunu için Meclis Araştırması açılmasını istedi

0

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Marmara Denizi’nde artan halk arasında deniz salyası denilen müsilaj sorununun nedenleri ve çözümleri için Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

CHP’li Gürer, “Sorunun çevre adına önemi ortadadır, bu nedenle Meclis araştırması ile sorun kapsamlı araştırılıp çözüm yaratılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu yıl artış oldukça fazla

Gürer, Meclis Araştırma önergesinde 2007 yılından beri Marmara Denizi’nde az da olsa zaman zaman deniz salyasının görüldüğünü, ancak bu yıl oldukça fazla bir artış yaşandığına dikkat çekti.

Önergede İstanbul Ziraat Odası Başkanlığı‘nın uyarısına da yer veren Milletvekili Gürer, sanayi tesislerinden kaynaklanan çeşitli atıkların bir kısmının kısmen arıtılarak, bir kısmının da arıtılmadan akarsulara ve burdan da Marmara Denizi’ne ulaştığını kaydetti.

‘Tedbirlerin artırılması gerek’

Deniz salyasının koku açısından halk sağlığı sorununa dönüşme ihtimalinin olduğunun altını çizen Gürer, bu zaman zarfında ekolojik ve ekonomik kayıpların yaşanmaması için tedbirlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Gürer, kontrolsüz olarak birçok noktadan deşarj edilen evsel ve endüstriyel atıkların deşarj noktalarının tespiti, kontrol ve denetimlerinin yapılması ve arıtma zorunluluğunun uygulanması gerektiğine işaret etti ve “Denizlerimizde deniz kirliliği, biyoçeşitlilik izleme, balık stoklarının takibi vb. çalışmalar, yıl içerisinde düzenli olarak yapılmalı, ilgili bakanlıkların bu çalışmalara kaynak aktarmaları sağlanmalıdır” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.