ManşetYerel

CHP’li Karaca: Denizli halkını ranta kurban etmeyin

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Belediyesi‘nin eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye ait olan şirkete satmak üzere Denizli‘deki bir araziyi şahsa ait arsadan eğitim alanına dönüştürdüğünü iddia ediyor.

Karaca, bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini belirterek ‘Denizli’nin halkını ranta kurban etmeyin’ diyor.

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, Denizli Pamukkale ilçesi Eskihisar Mahallesi, Merdanlarkırı mevkiindeki şahsa ait arsanın ‘konut dışı kentsel çalışma alanı’ olarak planlandırıldığını söylüyor.

Eğitim alanıyken satın alındı

Fakat bu arsa şahsa ait iken Denizli Büyükşehir Belediyesi kararıyla eğitim alanına çevriliyor. Arsanın eğitim alanına çevrilmesinden sonra eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye ait olan Turkuaz Motorlu Araçlar Tic. ve San. A.Ş. tarafından satın alınıyor.

Karaca, Zeybekci’nin satın aldığı bu alanın eğitim alanı iken piyasa değeri daha uygun olan, vasfı konut dışı alana dönüştürüldüğünde ise piyasa değeri oldukça yükselecek bir alan olduğuna dikkat çekiyor.

‘İkinci kez imar rantı sağlandı’

Ayrıca Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Nihat Zeybekci’ye ikinci kez imar rantı sağladığına vurgu yaparak şunları söylüyor:

Denizli Büyükşehir Belediyesi bununla birlikte bu kez eğitim alanından konut dışı alana çevrildiğinde inşaat yoğunluğu 0,25 emsal iken 9 Kasım 2020 tarihli Büyükşehir İmar Komisyonu onayıyla 0,25 emsal inşaat yoğunluğu 1 emsale çıkartılmıştır. Tam 4 kat inşaat yoğunluğu artışı ile Nihat Zeybekci’ye  ikinci kez imar rantı katmerlendirilerek hediye edilmiştir.

‘Denizli’nin halkını ranta kurban etmeyin’

Karaca, ranta geçit vermemek için CHP olarak itirazlarını kamuoyuyla paylaştıklarını vurgulayarak ranta geçit vermeme çağrısı yapıyor:

Ranta geçit vermemek için CHP olarak itirazlarımızı kamuoyuyla paylaşıyor, 9 Kasım 2020’de İmar Komisyonu’nda görüşülen ve Kasım ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelmesi beklenen imarlı ranta geçit vermemeleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Meclis üyelerine çağrımızı yapıyoruz: Denizli halkı için görevinizi yapın, Denizli’nin hakkını ranta kurban etmeyin.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.