Türkiye

CHP: “Hani Erdal Eren için ağlıyordunuz?”

0

12 Eylül ile hesaplaşmak için verdikleri kanun teklifinin Adalet Komisyonu’nda gündeme alınmasını isteyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısındaki iki koltuğa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ağlayan dövizlerini oturttu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 12 Eylül ile ilgili kanun teklifini hazırlayan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-SİNEVİZYON VE DÖVİZLİ BASIN TOPLANTISI-
Basın toplantısı sırasında sinevizyon ile “Recep Tayyip Erdoğan referandumdan önce ne dedi” sözleri ile Başbakan’ın sözlerine ve basında çıkan haberlere yer verildi. CHP Grup Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısında Anadol’un yanındaki iki koltuğa Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, referandumdan önce yapılan AKP Grup toplantısındaki ağladıkları fotoğraflarda dövizlere yerleştirildi. Anadol’da, basın toplantısı sırasında, “Bu arkadaşlarımız Sayın Başbakan ve Sayın Başbakan Yardımcısı 20 Temmuz 2010 günü AKP Grubu’nda ağlıyorlardı, 12 Eylül mağdurları için, Erdal Eren için” dedi.

Referandumdan önce AKP’nin insanların ızdıraplarını sömürdüğünü iddia eden Anadol, “Şarlatanlık örneği gösterdiler” dedi.

-“HANİ ERDAL EREN İÇİN AĞLIYORDUNUZ?”- DİSK yöneticilerine polis tarafından yapılan müdahaleyi de eleştiren Anadol, şöyle dedi: “İnşallah Başbakan, Süleyman Çelebi’nin elinde molotofkokteyli vardı, taş vardı, polislere attı falan diyemez, demez; diyebilir de tıyneti müsait ama televizyonlarda önünde olduğu için olay diyecek hali yok. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve arkadaşlarına 28 yıl sonra gördükleri işkenceden sonra polis işkencesine tanık olduk. Kim 12 Eylül’den hesap soracak. Erdal Eren için ağladılar, ne oldu? Daha üç gün önce lise öğrencileri Erdal Eren’i anmak için saygı duruşu yaparken polis tarafından fişlendiler. Hani Erdal Eren için ağlıyordunuz?”

-“DERİN DEVLET AKP’NİN İÇİNDE”-
12 Eylül’de en önemli cinayetlerinden birisinin Kemal Türkler’in öldürülmesi olduğuna dikkat çeken Anadol, “İşin içinde derin devlet vardır” dedi. Kemal Türkler davasının zaman aşımına uğramasının nedeni olarak AKP’yi gösteren Anadol, “Kemal Türkler’in katili faili meçhul falan değil. Bile bile zaman aşımına uğratıldı. 7 tane soru önergesi verdik, bir tanesine cevap yok. Derin devlet AKP’nin içinde. Kemal Türkler davasını zaman aşımına uğratan derin devlettir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün, 12 Eylül ile ilgili kanun teklifinin Adalet Komisyonu gündemine alınmasını isteyen Anadol, “12 Eylül’den kim hesap soracak, bunlar 12 Eylül çocuğu. Eğer 12 Eylül konusunda azıcık samimiyet, insaf varsa, insanlıktan eser varsa, bu kanun teklifini gündeme alırlar” diye konuştu. Anadol, şöyle devam etti:

-“YOK ÖYLE YAĞMA”-
“Siz Anayasaya ’evet’ oyu çıkarabilmek için ağlayacaksınız, bütün Türkiye’ye izlettireceksiniz, rol yapacaksınız, sonra hesaplaşmaya sıra gelince kaçacaksınız, yok öyle yağma, bunun hesabını soracağız. Türkiye’yi 12 Eylül ayıbından kurtaracağız diye yola çıkıp bir polis devleti haline getireceksiniz. İstanbul Üniversitesi’nde bir yıl bütün öğrencileri arama yetkisi vereceksiniz, bu faşist devlette olur, polis devletinde olur.” (Anka)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.