CHP, Cennet Koyu’nun Hazine’ye devri için başvuru yaptı: Yasal bir zorunluluk

Muğla Bodrum'da özelleştirme yoluyla Cengiz İnşaat’a satılan Cennet Koyu olarak bilenen alandaki taşınmazların Hazine’ye devredilmesi için başvuruda bulunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy mevkiinde bulunan Cennet Koyu’ndaki arazinin Cengiz İnşaat’a satışının iptaline ilişkin yerel mahkeme ve Danıştay kararlarına dikkat çekerek arazinin Hazine’ye devredilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na başvurdu.

Anka‘nın aktardığına göre başvuru dilekçesinde, “Taşınmazın Maliye Hazinesi üzerine dönüş işleminin bugüne kadar yapılmamış olması görevi kötüye kullanma ve zimmet suçlarının işlendiğini, dolayısıyla ilgililer hakkında işlem yapılması gerektiğini açığa çıkarmıştır… İlgililer hakkında suç duyurusunda da bulunacağımız bilinmelidir” denildi.

Bodrum Gölköy mevkiinde Cennet Koyu olarak bilenen alandaki taşınmazlar özelleştirme yoluyla Cengiz İnşaat’a satılmıştı. Açılan davada yerel mahkeme ve Danıştay, iptal kararı vermişti.

‣ Yargıdan Cengiz Holding’e Cennet Koyu için yeşil ışık: Otel inşaatına devam!
‣ Cengiz Holding, Cennet Koyu’ndan vazgeçmiyor: Otel ve villa projesi için anlaştı

‘Cennet Koyu’nun Hazine’ye devri yasal bir zorunluluk’

CHP, Cennet Koyu’nun Hazine’ye devredilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na başvurdu. CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’nin imzasıyla yapılan başvuruya ilişkin dilekçede, arazinin özelleştirme süreci ve sonrasındaki itirazlardan kaynaklı verilen mahkeme kararları hatırlatılarak, gelinen aşamada arazinin Hazine’ye devrinin yasal zorunluluk olduğu vurgulandı.

Muğla 2’nci İdare Mahkemesi’nin 2014 yılında, Danıştay 6’ncı Daire’nin 2015 yılında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun da 2016 yılında aldığı kararlarla Bodrum’un Gölköy mevkiindeki ‘Cennet Koyu’ kapsamındaki 423 parseldeki taşınmazın özelleştirme yoluyla Cengiz Holding bünyesindeki Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş.’ye satışının “yolsuz tescil”, “hukuken geçerliliği olmayan bir yolla yapıldığı” belirtilen ve mülkiyetin ihaleyi alan şirkete geçmediğine hükmedildiği vurgulanan dilekçede, şöyle dendi:

“Ne var ki bugüne kadar Maliye Hazinesine de Özelleştirme Yüksek İdare Kurulu tarafından taşınmazın Maliye Hazinesi üzerine dönüş işlemlerinin yapılmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Taşınmazın Maliye Hazinesi üzerine dönüş işleminin bugüne kadar yapılmamış olması görevi kötüye kullanma ve zimmet suçlarının işlendiğini, dolayısıyla ilgililer hakkında işlem yapılması gerektiğini açığa çıkarmıştır. Başvurumuz üzerine de ivedilikle söz konusu taşınmaz yönünden Maliye Hazinesine dönüş işleminin yapılmaması olasılığında değinilen suçlar yönünden ilgililer hakkında suç duyurusunda da bulunacağımız bilinmelidir.”

‣ Cennet Koyu’nda yargı kararlarına rağmen devam eden Cengiz Otel inşaatına tepkiler büyüyor
‣ Cengiz İnşaat’ın Cennet Koyu’na yapmak istediği tesis için ‘ÇED gerekli değil’ kararı çıktı

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR