ManşetSivil Toplum

ÇHD, “Kitap sınırlaması bitti ama ihlaller sürüyor”

0

Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F tipi cezaevlerindeki 10 kitap sınırlaması cezaevi idaresinden gelen açıklamayla kaldırıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi Cezaevi İzleme Komisyonu, yaptığı basın açıklamasında Tekirdağ 1 ve 2 Nolu cezaevlerindeki hak ihlallerini ve kitap yasağını anlattı.

Avukatlar Evrim Deniz Karatana, Halil Kocabaş ve Ekim Selimoğlu’nun söz aldığı toplantıda, “cezaevi idarelerinin, yasağın Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir yazıyla bitirildiğini tutuklu ve hükümlülere Cuma günü açıkladığı” ifade edildi.

Mektup geç, Radyo yasak, Yemekler zehirli

Cezaevine yollanan mektupların da mahpusların eline iki ay kadar geç ulaştığını belirten avukatlar, mahpusların radyolarının da ellerinden alındığını söyledi

Açıklamada mahpusların anlatımlarına da yer verildi. C.Ş. isimli bir mahpus, devlet eliyle zehirlendiklerini, bakanlığın zararlı olduğunu açıkladığı BAYELLA markasının ürünlerini yemek zorunda bırakıldıklarını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aralık 2012’te hileli süt ve süt ürünleri üreten 25 firma ile bunların ürettiği 37 markayı teşhir etmişti.

Süt ve süt ürünlerine bitkisel yağ, jelatin ve nişasta kattıkları tespit edilen markalar arasında BAYELLA da vardı.

ÇHD’li avukatlar da konuyla ilgili birçok kez suç duyurusu yaptıklarını, ancak savcılıkça soruşturma açılmadığını açıkladı.

Ş.Y. isimli mahpus da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçenlerde bir gardiyan da yemekleri yiyemediklerini söyledi, bize ‘Dilekçe yazın az kaldı cezaevi yönetimini yıldıracaksınız, biz de yiyemiyoruz bunları’ dedi.”

(Bianet)

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.