ManşetTürkiye

ÇHD: Berkin’in cenazesinde üç kişi ağır yaralandı, birinin durumu kritik

0

Çağdaş Hukuçular Derneği, 12 Mart’ta Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrasında İstanbul’da Pangaltı ve İstiklal Caddesi’ndeki polis saldırısında yaralanan üç kişinin hastanede yattığını, 65 yaşındaki İnrahim Yaman’ın durumunun kritik olduğunu açıkladı.

sislide-halka-polis-saldirisi-basladi-1

ÇHD avukatlarının yaralılarla ilgili verdiği bilgiler şöyle:

İsa Karaman; 20 yaşında. Beyoğlu’nda bir fal kafede çalışıyor. Alnının tam ortasından gaz fişeği ile vurulmuş. Bu sabah yoğun bakımdan normal servise geçirildi. Hayati tehlikesi şu anda yok. Ancak belli bir süre daha kontrol altında tutulacak. Zor da olsa konuşabiliyor. 12 Mart akşamı işten çıktıktan sonra eve gitmek için İstiklal caddesine çıkmış ve çok kısa bir süre içinde kafasından gaz fişeği ile vurulmuş. Kendi anlatımına göre kafasından vurulup yere düştükten sonra yerdeyken polisin kendisine gaz fişeği atışları devam etmiş. Kamuoyunda olay günü kafasından vurulan bir pilavcı olduğu haberleri çıkmıştı. Bu bilgi doğru değil. Kafasından vurulan kişi İsa Karaman’dır. İsa Karaman’ın İstanbul’da kimsesi yok, yalnız kalıyor.”

“İbrahim Yaman; 65 yaşında. Durumu son derece kritik. Hayati tehlikesi devam ediyor. 12 Mart günü Pangaltı’da polis müdahalesi sırasında devrilen bir aydınlatma direğinin altında kalmış. Ailesi de hastanede. Sağlık durumu son derece ağır, halen yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.”

Durumu ağır olan bir diğer hasta Cengiz Çolak ile ilgili avukatlar henüz bağlantı kuramadıklarını belirttiler.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.