ManşetTürkiye

Ceylanpınar’ın yakınına Suriye Jet’inden roket

0

Suriye’de muhalifler ile Esed ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nin Suriye sınırları içerisindeki komşusu Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesi, bu sabah Suriye ordusuna ait uçaklarca bombalandı. Yerleşim birimlerine düşen bombanın patlamasıyla Ceylanpınar’da dahil olmak üzere, birçok yerleşim yerinin camları kırıldı, gökyüzünü dumanlar kapladı.

Günlerdir şiddetli çatışmaların meydana geldiği ve önemli ölçüde muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye’nin Resulayn İlçesinde, bu sabah, saat 09.00 sıralarında Resulayn üzerinde bir helikopterin uçuş yaptığı görüldü. Keşif uçuşu yaptığı belirtilen helikopterin ardından, uçaklar, bölgedeki yerleşim yerlerini bombaladı.

Hava bombardımanının Ceylanpınar sınırına yakın mesafede bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki makarna fabrikasını hedef aldığı ifade edildi.

Sınırı geçen Suriyeliler, uçaklarla bombalanan alanın sivil yerleşim birimleri olduğunu ve patlamanın ardından çok sayıda kişinin öldüğünü ve birçok yaralı bulunduğunu belirtiyor. Patlama sonrası paniğin meydana geldiği Resulayn’da onlarca kişi de çocuklarıyla birlikte sınırı aşarak Türkiye’ye kaçmaya başladı.

Resulayn’da meydana gelen patlamada 1’i asker 3 Türk vatandaşı da yaralandı. Patlama sonrası Suriye’den sınırı geçerek getirilen 29 kişiden 7’sinin öldüğü öğrenilirken, aralarında çoğu ağır yaralı 22 Suriyeli ise ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa ve Mardin’deki hastanelere sevk edildi. Patlamada yaralanan askerin sınır hattında nöbet tutmakta olduğu bildirildi.

Bu sırada Suriye tarafından ateşlenen bir roketin de, Ceylanpınar’da yerleşim birimlerine 500 metre uzaklıktaki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) bulunan boş araziye düştü. Diyarbakır’dan kalkan çok sayıda Türk savaş uçağının keşif uçuşu için bölgeye sevk edildiği belirtiliyor.

(Yeşil Gazete, CNN Türk)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.