ManşetTürkiye

Havan ve roketlerin isabet ettiği Urfa ve Mardin’de beş kişi hayatını kaybetti

0
Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen havan mermileri Akçakale İlçe merkezine düştü. Havan mermileriyle sivil vatandaşlar yaralandı. ( Mehmet Akif Parlak - Anadolu Ajansı )

Mardin ve Şanlıurfa valilikleri, operasyonların sürdüğü Suriye’den belirtilen havan ve roketlerin Akçakale, Nusaybin ve Ceylanpınar’a isabet etmesi sonucu beş kişinin hayatını kaybettiğini, 70 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Suriye‘nin kuzeydoğusuna yönelik ‘Barış Pınarı’ adı verilen harekâtın başlamasının ardından, Suriye tarafından atıldığı söylenen havan ve roketlerin Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ile Mardin’in Nusaybin ilçelerine isabet etmesi sonucu beş kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı.

Şanlıurfa Valiliği havan ve roketlerin düşmesi sonucu 9 aylık bir bebek ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığı’nda çalışan bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.  Mardin Valiliği‘nden yapılan açıklamada da Nusaybin ilçesinde 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen havan mermisi Akçakale İlçe merkezine düştü. ( Arif Hüdaverdi Yaman – Anadolu Ajansı )

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Açıklamanın ardından Urfa’da, yaralanan 11 yaşındaki bir çocuğun daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Okullar tatil 

Sınıra yakın bölgelerde belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda dün ve bugün okullar tatil edilmişti. Birecik’te de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin’de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.