ManşetTürkiye

AKP İlçe Başkanı bulundu, ilçe binası ise aranıyor

0

Haber: Fırat BULUT

*

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde AKP İlçe Başkanı Halit Şimşek’in istifa etmesi ile uzun süre boş kalan ilçe başkanlığına Abdulcelil Doğantekin getirildi.

Başkan Şimşek’in istifasının ardından Ceylanpınar’da yönetimsiz kalan ve yaklaşık beş aydır yeni ilçe başkanı arayan AKP Genel Merkezi ilçe başkanı buldu ancak bu kez de ilçe binası bulamadı.

Sosyal medyada Başkan ilanı

AKP Urfa İl Başkanlığı, Ceylanpınar’a ilçe başkanı bulabilmek için sosyal medya hesabından ilan vermesi ile gündeme gelmiş, muhalafet partileri “AKP Başkan bulamıyor” yorumları yapmıştı.

AKP Urfa İl Başkanlığı twitter hesabından yapılan paylaşımda “Ceylanpınar İlçe Başkanı olmak isteyen vatandaşlarımız 03.07.2021 (Cumartesi) günü saat 12.00’a kadar özgeçmiş bilgilerini; [email protected] adresine yollayarak, 0414 2168403 numarasını arayarak veya İl Başkanlığımıza gelerek şahsen başvuruda bulunabilirler” denilmişti.

Parti binası önceki Başkan’a aitmiş

7 Temmuz’da AKP Ceylanpınar İlçe Başkanlığı’na atanan Abdülcelil Doğantekin mazbatasını aldıktan sonra ilçe başkanlığı görevini devralmak için AKP Ceylanpınar parti binasına gelince parti binasının olmadığını öğrendi.

İddialara göre ilçe binasını devralmak isteyen yeni Başkan, parti binasının önceki Başkan Halit Şimşek’e ait olduğunu aldığı “sadece parti tabelası size ait” yanıtıyla öğrendi.

Doğantekin: Arkadaşımın yazıhanesini İlçe Başkanlığı’na çevirdik

Konuyla ilgili görüştüğümüz AKP Ceylanpınar yeni ilçe başkanı Abdülcelil Doğantekin “Ben bu durumu bilmiyordum, meğerse ilçe binası önceki başkanın tapulu mülküymüş” ifadelerini kullandı.

Parti binası bulamayanınca arkadaşına ait yazıhaneyi ilçe başkanlığına çevirerek göreve başlayan yeni Başkan Doğantekin “Yapacak bir şey yok geçici süreliğine bir arkadaşıma ait yazıhaneyi İlçe Başkanlığı’na çevirdik , misafirlerimizi burda ağırlıyoruz yeni bir bina bulana kadar burayı kullanacağız. Hiçbir sorun yok. Basın bu konuyu neden büyütüyor anlamıyorum” açıklamasında bulundu.

Tanış: AK Parti eski gücünü kaybetti

Konuyla ilgili görüş aldığımız DEVA Partisi İlçe Başkanı Adnan Tanış ise “Bina konusunda bir yorum yapmak istemiyorum, bu tür durumlar olabilir . Yeni başkanı tebrik ediyorum ama Ceylanpınarda AK Parti hangi ismi getirirse getirisin eskisi gibi heyecan uyandırmıyor halkta” ifadelerini kullandı.

Tanış, “Başkanlığa kim getirilirse getirsin Ceylanpınar’da Ak Parti’yi ayağa kaldırabileceğini düşünmüyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi burda da AK Parti eski gücünü kaybetti, bitti” değerlendirmesinde bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.