GündemManşet

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Çevre Müslümanların helal malı

0

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Çevre, Müslümanların özbeöz anasının ak sütü kadar helal, kendi mallarıdır. Kimse Müslümanlara, Türkiye’deki insanlara ne çevreciliği öğretmeye kalksın ne de çevrecilik edebiyatı yapsın” dedi.

İstanbul Topkapı Eresin Hotel’de Mimar ve Mühendisler Grubu’nun toplantısına katılan Güllüce, her şeyin fanatikliğinin kötü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bazı ülkeler, Türkiye gibi kendilerine rakip gördükleri ülkelerde, çevre bilincini oranın gelişmesiyle ilgili bir kırbaç olarak kullanıyor. O ülkeler kendilerini geliştirmeyle ilgili hangi projeyi atarsa atsın, eğer öbürleri o ülkenin ilerlemesini, o noktaya sahip olmasını istemiyorsa, hemen bu enstrümanı kullanıyor ve o projeyi engellemeye çalışıyor. “

“Çevreyle ilgili kimsenin kendilerinden daha iddialı olmasının mümkün olmayacağını” iddia eden Güllüce “Dünyanın anasını ağlatacaksın, nükleer atıklarını getirip korsan korsan atacaksın, Afrika’yı çöplük haline getireceksin, şunu edeceksin bunu edeceksin… Bize çevreciliği öğretme.” dedi.

(Hürriyet)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.