Doğa MücadelesiManşet

Çevre savunucularından “Konyaaltı ve Lara plajlarına dokunma” protestosu

0

Antalya Sahillerini Koruma Güç Birliği üyeleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Konyaaltı plajları, Boğaçay ve Lara sahillerine yapmak istediği “çılgın projelerine” tepki gösterdi.

Mahir Doğan’ın Evrensel’de çıkan haberine göre, yaklaşık dört yıldır, Antalya halkının, meslek odaları, siyasi partiler ve sendikaların tepkilerine rağmen, Antalya sahillerini halka kapatma anlamına gelecek projeleri hayata geçirmek için, Konyaaltı sahilini bariyer perdelerle kapatarak, ormanlık alanda ağaçları kesen ve adeta sahili beton yığını haline getirecek olan Konyaaltı sahili “yenileme, güzellleştirme” projelerine başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Attalos meydanında Antalya Sahillerini Koruma Güç Birliği bileşenlerinin yaptığı basın açıklaması ile bir kez daha protesto edildi.

Grup adına açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Keleş “Konyaaltı sahili yat limanı Boğaçayın batı tarafında büyük limana bitişik ve doğusunda Konyaaltı sahilinin 1.200 metrelik kısmını tamamen yok edecek bir projedir. Yat limanının yapılmasıyla büyük limanın etkisinde ek olarak oluşan Konyaaltı sahilindeki kayıp daha da hızlı olarak gerçekleşecektir. Yani 1.200 metrelik kaybın dışında kalan sahilde daha hızlı erozyon yaşanacaktır’’ dedi. Keleş bu proje ile Antalya nın su kaynakları dahil zararlarını anlatarak, Menderes Türel’e derhal bu projelerden vazgeçilmesini ve Konyaaltı sahillerinin bugüne kadar olduğu haliyle bırakılması çağrısını yaptı.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.