KentManşetYerel

Çevre Bakanlığı, Zonguldak’taki amfi tiyatro ve yeşil alanın üzerine cami yapılmasını talep etti

0

Ereğli Belediye Meclisi’nin toplantısında konuşan Posbıyık,  cami yeri için bakanlığa yedi yer önermelerine rağmen sahile el konduğunu ileri sürdü.

Posbıyık, bir süre önce Milli Emlak Müdürlüğü’ne davet edildiğini, burada yaptıkları konuşmada, müdürlüğe cami gerekiyorsa, bunun için altı-yedi yer önerdiklerini anlattı:

“İlerleyen zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum‘dan bana bir davet geldi. Kent meydanına yapılacağı söylendi. Sonra ortaya çıktı ki sahilde amfi tiyatronun olduğu alana yapılacak. Ben de denizin içine yapmalarını istedim. Başta Vali Bey olmak üzere herkes bu teklifime karşı çıktı” ifadelerini kullandı.

‘Amfi tiyatronun ortasına cami koymuşlar’

Sözcü’ye konuşan  Halil Posbıyık, bakanlıktan imar değişikliği yapılması için planların geldiğini kaydetti:

“Planda amfi tiyatroya camiyi koymuşlar. Yanlarına müştemilat yapacaklar. Aynı zamanda kafeleri, park ve bahçeleri almışlar. Yapacakları caminin bulunduğu yere 120 metre uzaklıkta İskele Cami var, 160 metre uzaklıkta İsmail Ağa Cami var, 210 metre uzaklıkta Ali Molla Cami var, 270 metre uzaklıkta Orta Cami var.  Mecliste oylamaya sokacağız. Hep beraber ret kararı vereceğiz. Sonrada hukuki mücadelemizi başlatacağız” 

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.