ManşetTürkiye

Çevre Bakanı’ndan “Çevresini koruyanı elimine etmeyen Tonya’ya artık su bile yok” açıklaması

0

Trabzon’un Tonya ilçesine yapılması planlanan Çimento Fabrikası için girişimlerde bulunduğu ancak halk tarafından karşı çıkıldığını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bundan sonra Tonya ile ilgili “Benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım. Bürokrat arkadaşlardan da imzalamamalarını isteyeceğim” dedi.

Bayraktar, Tonya ilçesi ile ilgili gelecek evraklarını imzalamayacağını belirterek, “Yok benim yenim dar, yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, benim çubuğumun boyu kısa. Bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam dudağın nerede diye sorar” dedi.

Trabzon’un Tonya ilçesine yapılması planlanan Çimento Fabrikası için girişimlerde bulunduğu ancak halk tarafından karşı çıkıldığını kaydeden Bayraktar, “Bürokratlardan bir kardeş olarak rica ederek şunu vurgulamak istiyorum. 7 – 15 milyon dolarlık yatırım yapılabilecek, gaz beton, alçıpan, ağaç işlemeye yönelik, hayvancılığa yönelik iş varsa, yatırımcıları buraya getirebiliriz. Böyle yatırımcılarla ben buluşuyorum, konuşuyorum. Gerçi Tonya’da hayal kırıklığına uğradık. İçinizde Tonyalı arkadaşlarımız var mı bilmiyorum? Tonya’ya bir yatırım getirmek istedik, orada karşı çıktılar. Benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım” şeklinde konuştu.

Bayraktar kendi toprağını koruyan insanları " Tonyalı kardeşlerimiz karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elimine etmeliydi" diyerek hedef gösterdi

Trabzon için kendini parçaladığını “Biz gidiyoruz ona buna yalvarıyoruz ‘yatırım için aman gel Trabzon’a yatırım yap’ diyoruz” sözleri ile belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, “Birileri ona karşı çıkıyor ve karşı çıkanlar Trabzon’da elimine edilmiyor. Halbuki Trabzon’un insanı, Tonyalı kardeşlerimiz karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elimine etmeliydi” diyerek Tonyalılara çevreyi tahrip eden projeleri engellemek isteyen doğa severlere nasıl davranmaları gerektiği konusunda masumane! öneriler sundu.

(Haber61, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.