Çevre Bakanı’ndan “Çevresini koruyanı elimine etmeyen Tonya’ya artık su bile yok” açıklaması

Trabzon’un Tonya ilçesine yapılması planlanan Çimento Fabrikası için girişimlerde bulunduğu ancak halk tarafından karşı çıkıldığını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bundan sonra Tonya ile ilgili “Benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım. Bürokrat arkadaşlardan da imzalamamalarını isteyeceğim” dedi.

Bayraktar, Tonya ilçesi ile ilgili gelecek evraklarını imzalamayacağını belirterek, “Yok benim yenim dar, yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, benim çubuğumun boyu kısa. Bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam dudağın nerede diye sorar” dedi.

Trabzon’un Tonya ilçesine yapılması planlanan Çimento Fabrikası için girişimlerde bulunduğu ancak halk tarafından karşı çıkıldığını kaydeden Bayraktar, “Bürokratlardan bir kardeş olarak rica ederek şunu vurgulamak istiyorum. 7 – 15 milyon dolarlık yatırım yapılabilecek, gaz beton, alçıpan, ağaç işlemeye yönelik, hayvancılığa yönelik iş varsa, yatırımcıları buraya getirebiliriz. Böyle yatırımcılarla ben buluşuyorum, konuşuyorum. Gerçi Tonya’da hayal kırıklığına uğradık. İçinizde Tonyalı arkadaşlarımız var mı bilmiyorum? Tonya’ya bir yatırım getirmek istedik, orada karşı çıktılar. Benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım” şeklinde konuştu.

Bayraktar kendi toprağını koruyan insanları " Tonyalı kardeşlerimiz karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elimine etmeliydi" diyerek hedef gösterdi

Trabzon için kendini parçaladığını “Biz gidiyoruz ona buna yalvarıyoruz ‘yatırım için aman gel Trabzon’a yatırım yap’ diyoruz” sözleri ile belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, “Birileri ona karşı çıkıyor ve karşı çıkanlar Trabzon’da elimine edilmiyor. Halbuki Trabzon’un insanı, Tonyalı kardeşlerimiz karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elimine etmeliydi” diyerek Tonyalılara çevreyi tahrip eden projeleri engellemek isteyen doğa severlere nasıl davranmaları gerektiği konusunda masumane! öneriler sundu.

(Haber61, Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR