DünyaEkolojiManşet

Çevre aktivistlerine G7 Zirvesi öncesi ‘şiddetsiz eylem’ eğitim kampı

0

24-26 Ağustos’ta Fransa7nın Biarritz kentinde düzenlenecek G7 toplantısı için çevre aktivistleri de hazırlık yapıyor. Düzenlenen kampta, 100’i aşkın kişiye şiddete başvurmadan eylem yöntemleri, yasal hakları ve polisten kaçmanın yolları anlatıldı.

Fransa’nın sahil şeridindeki Biarritz, 24-26 Ağustos’ta G7 toplantısına ev sahipliği yapacak. Dünyanın yedi büyük ekonomisinin liderleri zirveye, çevreciler de eyleme hazırlanıyor. Üstelik bu sefer, aktivistlere nasıl eylem yapılacağı konusunda eğitim vererek.  Zirve öncesinde Biarritz’e akın eden çevre aktivistleri için kurulan ve zenginler kulübünün, ‘çevreyi umursamayan’ liderlerini protesto etmek isteyen aktivistleri eğitmeyi amaçlayan kamp ANV, Alternatiba ve Yerküre’nin Dostları gibi kuruluşların desteğiyle oluşturuldu.

Kamp alanında, 1000’i aşkın kişiye şiddete başvurmadan nasıl eylem yapılacağı konusunda eğitim verildi. Deneyimli eylemciler, ayrıca, katılımcılara polise karşı direnmenin, kaçmanın yollarını anlattı. Tutuklandıkları takdirde nasıl bir tavır sergileyecekleri ve yasal hakları hakkında bilgi verdi. Kampın koordinatörlerinden Lea Vavasseur, liderlerin çevre konusunda sorumsuz davrandığına dikkat çekerek, “Bu nedenle bir şeyler yapmak şart” dedi.

Fotoğraflar: BBC

Fransız hükümetinin protesto gösterilerine yönelik tutumunun sertleştiğini söyleyen Vavasseur, bu nedenle çevrecilere nasıl eylem yapılacağı ve müdahale olursa nasıl korunabilecekleri konusunda eğitim verdiklerini söyledi. ABD, Britanya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Kanada’nın liderlerinin katılacağı zirve süresince 13 bini aşkın polisin görev yapacağı açıklandı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.