Doğa MücadelesiEkolojiManşetYerel

Çeşme’deki hazine arazilerinde işgal bitmiyor: Fedon Koyu’na da çöktüler!

0

Türkiye’nin en gözde ve pahalı turizm bölgesi haline gelen Çeşme’de her gün yeni bir koy işgal ediliyor. Yöre halkı ve çevre aktivistleri ise Çeşme Belediyesi’nin işgallere sessiz kaldığından şikayet ediyor.

Yerleşimin çok yoğun olmadığı Alaçatı‘nın batısında kalan Altınkum sahil şeridindeki işgaller sürerken şimdi de Hazine arazisi olan ünlü Fedon Koyu‘na göz dikildi.

Koyda bulunan üç kumsala ve deniz koyuna kaçak yapılar, merdivenler yapıldı; gölgelikler ve sezlonglar kondu, ayrıca yaşam konteynerleri yerleştirildi. Halkın kumsala girişini engellemek için de hendekler katıldı, tel örgüler çekildi.

Suç duyuruları da işe yaramıyor

Bu bölgede sene başından beri 2.derece sit alanı olan üç koy yasadışı biçimde  işgal edilmişti. Yapılan suç duyurularına rağmen bu girişmler durdurulmadı. Bundan cesaret alan hazine arazisi işgalcileri de son olarak Altınkum’u hedef seçti ve Fedon olarak anılan bölgedeki üç koyu işgal edip halkın girişini yasakladılar.

Çeşme Çevre Platformu ve bölge sakinleri Cimer, Çeşme Belediyesi, Çeşme Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda şu bilgiler yer alıyor:

“Çeşme İlçesi Altınkum Mahallesi, Fedon Koyu olarak anılan (38°16’03.4″N – 26°16’33.5″E ) harita koordinatlarında ki hazineye ait 2.derece SİT alanı deniz kıyısı ve kumsal birtakım şahıslarca işgal edilmiştir.

Yıllardır halkın kullanımına açık olan bu bölgede ki üç kumsal ve deniz koyuna denize inmek için kaçak yapılar, merdivenler, güneş gölgelikleri, sezlonglar ile donatılmıştır.

Ayrıca bölgeye çok sayıda yaşam konteyneri getirilerek yerleştirilmiş, izinsiz yapılaşma yapılmıştır. Bu üç kumsala halkın girişini engellemek amaçlı bölgeye ulaşım sağlayan yollara iş makinaları ile derin hendekler kazılmıştır.

Geçiş noktalarına tel örgüler çekilmiştir. Hendekler halk tarafından tekrar doldurulunca bu sefer TIR’lar ile getirilen çok büyük kaya parçaları ile engeller yapılmış, halkın denize ulaşımı engellenmiştir.

Uzun bir süredir Hazine arazileri üzerinde devam eden bu işgal, yol kesme, halkın denize ulaşımın engelleyen bu usulsuzlükler Çeşme Jandarma Komutanlığı, Çeşme İlçe Belediyesi‘ne şikayet edilmiş, ancak resmi kurumlar tarafından herhangi bir müdahale yapılmamıştır.

Bölgeye incelemeye gelen Jandarma’nın bu işgalleri yapan şahıslarla samimiyet ve arkadaşlıkları dikkat konusu olmuştur.

Bu çerçevede bölgedeki hukuksuz işgalin kaldırılması, izinsiz yapılaşmanın engellenmesi, bölgeye ulaşımın tekrar açılması ve bu hukuk dışı eylemleri yapan kişilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

 

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.