Doğa MücadelesiManşet

Cerattepe’den “yavru gezici” tanımına cevap, “Gezici değil buranın yerlisiyiz”

0

Artvin’in Cerattepe mevkiindeki bakır madeni inşaatının hukuki süreç bitene kadar durdurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bakır madenine karşı direnenler için, “Bunlar da yavru Gezicilerdir” sözlerine Yeşil Artvin Derneği’nden yanıt geldi.

121

Derneğin yönetim kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın, Erdoğan’ın yavru nitelendirmesine, “Biz yavru değiliz, 20 yıllık bir mücadeleyiz”sözleriyle yanıt verirken şöyle devam etti: “Biz gezici değil, yerleşik halkız.”

Cerattepe’deki maden projesinin 25 yıl önce planlandığını, Yeşil Artvin Derneği’nin ise 20 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Bedrettin Kalın, verdikleri yaşam alanı mücadelesinin bir siyasi oluşumla ya da bir siyasi partiyle ilgisinin olmadığını belirtti.

Yeşil Artvin Derneği yönetim kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın

Yeşil Artvin Derneği yönetim kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın

Cerattepe mücadelesi dönemlerinde farklı siyasi partilere mensup iktidarların da gelip geçtiğini vurgulayan Kalın, “Cumhurbaşkanı bir takım hak ve demokratik mücadeleleri bazı etiketlemelerle yaftalamayı çok seven birisi. Ama bizim üzerimize yapıştırmaya çalıştığı şeyler bize uymaz. Cerattepe mücadelesi Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde yapılan ve bütün Artvin halkına mal olmuş bir mücadeledir. Asla bu söylemlerle kirletilecek bir mücadele değildir ve bu tutmaz” ifadelerini kullandı.

 

(Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.