EkonomiManşetYerel

Cenaze, Defin ve Taziye Hizmetleri ihalesi ilgisiz bir şirkete verildi: İhale yeniden yapılacak

0

Kilis Belediyesi‘nin cenaze, defin ve taziye hizmetlerine ilişkin ihaleyi “ilgisiz şirkete verildiği” gerekçesiyle şikayet edilmesi üzerine, ihalenin yeniden yapılması kararı alındı. AKP’li Servet Ramazan tarafından yönetilen Kilis Belediyesi’nin ihaleyi verdiği şirketin ise otomasyon ve inşaat alanlarında çalışan bir şirket olduğu öğrenildi.

İhaleyi alan şirkete itiraz

BirGün‘den Mustafa M. Bildircin‘in haberine göre, bir senelik süreyle 180’e yakın cenaze, defin ve taziye hizmetini kapsayacak “Cenaze, Defin ve Taziye Hizmetleri” ihalesi Kilis Belediyesi tarafından 18 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Şirketin itirazı haklı bulundu

İtirazını Kamu İhale Kurulu‘na taşıyan Piruz Sağlık Hizmetleri isimli şirketin başvurusu incelendikten sonra bir değerlendirme raporu hazırlandı.

Kurul üyeleri, ihaleyi alan şirketin Ticaret Sicili Gazetesi‘nde yer alan verilerini incelerken, şirketin alanının temizlik, otomasyon ve inşaat olduğunu belirledi.

Raporda, şirketin faaliyet alanlarının içinde cenaze, defin ve taziye hizmetlerinin yer almadığı kaydedildi ve şikayette bulunan firmanın iddialarının doğru olduğuna karar verildi.

Ayrıca, ihaleye teklif veren Zigana Makine Gıda isimli firmanın da ihalenin konu olduğu alanda faaliyet göstermediği belirlendi.

İhale, yeniden yapılacak

Kamu İhale Kurulu, mevzuata aykırılıkların düzeltici işlemle giderilmesini isterken, ihalenin konu olduğu alanda faaliyet göstermeyen firmaların değerlendirme dışı bırakılarak ihalenin mevzuata uygun bir şekilde yeniden yapılmasına karar verdi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.