Doğa MücadelesiManşet

Çekmeköy halkından belediye başkanına sekiz soru: Neden hakla inatlaşıyorsun?

0

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi‘nde deprem toplanma alanı olan yeşil alanı ‘kapalı pazar’ yaptırmamak için inşaata direnen mahalle sakinleri, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz‘a sorular yönelttiği bir metin yayımladı.

“Yaşlılarımızın nefes aldığı çocuklarımızın güven içinde oynadığı parkı, park olarak korumak istiyoruz” diyen yurttaşlar, “Çekmeköy’de toprağa, ağaç gölgesine çimene hasret kaldık. Buraya yeni bir kapalı pazar ve otopark istemiyoruz. Daha fazla park istiyoruz” dedi.

Mahallelinin parkı yıkmaya gelen iş makinelerini engellemek için mücadeleleri dört gündür sürüyor. Parkın girişi ise polis ve demir bariyerle çevrildi.

İlgili haber: Çekmeköy’de halka rağmen inşaat ısrarı sürüyor: Parkımızı yok edemezsiniz!

Ağçlarımız inşaat şirketine mi satıldı?

Mahallelilerin Belediye’ye yönelttiği sorular ise şöyle oldu:

“1- Çekpa adında beş katlı bir kapalı pazar var, haftanın sadece bir günü çalışıyor ve tezgahların çoğu boş. O zaman yeni bir pazar yeri neden yapıyorsun?

2- Yeni pazar yeri ve otopark 31 milyon liraya mal olacak. Parkımız ağaçlarımız para karşılığında inşaat şirketlerine mi satılıyor?

3- Çekmeköy’ün itfaiye binası tamamlanmamış. 31 milyon lira itfaiye binasınaın tamamlanmasına harcansa daha doğru olmaz mı?”

Depremde ölüp gidelim mi?

“4- Semt pazarı demek, insanın yaşadığı semtte olandır. Bütün semt pazarlarını Çekpa binasına sokmak mantıksızdır, orya kimse gelmez. Çamlık‘tan Merkez Mahallesi‘nden insanlar nasıl gelecek? Pazarcı esnafı da gelmiyor. O zaman neden halkla inatlaşıyorsun?

5- İlla bir pazar yeri yapacaksan neden parkı yıkarak yapıyorsun? Neden başka bir yere yapmıyorsun? Mesela Şile Yolu üzerinde Ali Ağaoğlu‘nun sitesinin terk alanına neden yeni bir kapalı pazar kurmuyorsun?

6- Yıkmak istediğin park bizim depremde, afet zamanında toplanma alanımızdır. Depremde ölüp gidelim mi?”

Bu mahalleye kastınız mı var?

“7- Haftanın altı günü Mehmet Akif Mahallesi’nde pazar kurdurmak bu mahalleyi cehenneme çevirmek değil midir? Havası pislenir, gürültüden yaşanmaz olmaz mı? Bu mahalleye kastınız mı var?

8- 8 Haziran Çarşamba günü iş makinelerini sabahın beşinde parka neden soktun ve parkı yıkıma başlattınız? Ruhsatlar nerede, proje nerede?”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.