ManşetTürkiye

Mahkeme, Hiranur Vakfı’na ait kaçak yapıların yıkımını durdurdu

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 6 yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati‘ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kaçak olduğu tespit edilen Sancaktepe’deki merkez binasını yıkım işleminin yürütmesi durduruldu.

4 bin 400 metrekaresi kaçak

Sancaktepe’deki binanın yaklaşık 4 bin 400 metrekarelik kaçak bölümü, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından 30 Mart 2023 günü İBB ekipleri tarafından yıkılmaya başlanmıştı. İmar planında yer almayan önden tek katlı gibi görünen, ancak arka taraftan üç katlı olduğu anlaşılan kaçak yapı tamamen yıkılarak kot farkı ortadan kaldırılmıştı. İBB ekipleri, yıkımın geri kalan kısmını vakfın gerçekleştirmesi için üç gün süre vererek bölgeden ayrılmıştı.

Vakıf bu sırada tahliye ve yıkım kararına karşı mahkemeye başvurdu. Başvuruda Sancaktepe Belediyesi ile İBB tarafından düzenlenen yapı tadilat tutanaklarının birbiriyle çeliştiği, yapının ilk mescit katının, ruhsatının bulunduğu ve projesine uygun olarak yapıldığı, devam eden bir inşaatın ise bulunmadığı belirtilerek yıkım işlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

Telafisi güç zararlar doğurabilirmiş

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin yıkıma ilişkin olması, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle savunma ve ara karar cevabı gelinceye kadar ya da verilen süre geçinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, 6 Nisan 2023 tarihinde oybirliği ile karar verdi.

İBB’ye savunma ve ara kararı yerine getirmesi için 30 gün süre verildi. Mahkeme kararının tebliğinin ardından yıkım işlemleri durdu. İBB, mahkemeye istenen belgeleri göndererek savunma yapacak.

Çocuğu istismar davasında sanıklara tarikat desteği: Azgın azınlık algı operasyonu yapıyor, iftira atıyor
Hiranur Vakfı’nda çocuğa cinsel istismar davasına yayın yasağı ve kapalı duruşma kararı

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.